Minister Annelies Verlinden.
Volledig scherm
Minister Annelies Verlinden. © Photo News

Minister Verlinden niet akkoord met oproep Jeugdraad om interventies politie te filmen: “Ongenuanceerd en te polariserend”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het niet eens met de oproep van de Vlaamse Jeugdraad om politiemensen bij interventies te filmen. Ze vindt die “ongenuanceerd en te polariserend”. Want al te vaak vinden de filmpjes hun weg naar sociale media, vaak zonder context. Nadien vormen ze vaak aanleiding voor onrust, aldus de minister.

24 reacties

  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Het is niet gerechtvaardigd dat politie (en co.) het recht krijgen om eenzijdig en straffeloos machtsmisbruik te plegen. Iedereen kan wel eens een beroepsfout maken (we zijn tenslotte mensen), maar als je een 'betaalde' voorbeeldfunctie bekleed moet je hiervoor extra op de hoede zijn en 'respect' krijgen... geen respect 'afdwingen'.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Was het verwijt van de premier aan de niet-gevaccineerden dan niet 'polariserend'?
  • Vandeneijnde Jos

    3 jaar geleden
    Tot hiertoe is gebleken dat zulke filmpjes misbruikt en gemanipuleerd worden. Overigens zijn het juist die jongeren die zulke filmpjes willen maken dat zij het zijn die het minste respect voor onze politiediensten betonen...
  • vanzeir guy

    3 jaar geleden
    Schaf gsm's af en we staan al een stapje verder.
  • Tullio Cocuzza

    3 jaar geleden
    Hier is geen discussie mogelijk. Alles wat men met het oog kan zien in openbaar mag ook gefilmd worden zonder enige toestemming te vragen aan wie dan ook en dan zeker de ambtenaren in functie. En delen via sociale media mag ook tenzij je de beelden gebruikt om commerciële doeleinden. Ze zouden in het school beter aan de kinderen leren wat hun rechten zijn want tenslotte draait het leven om rechten en plichten!