Verdachte van dreiging Vives-hogeschool is 18-jarige met psychische problemen

De jongeman die vermoedelijk gewapend in het station van Kortrijk op de bus richting Hogeschool Vives stapte, is een achttienjarige uit Desselgem, zoon van een ondernemer in bouwmaterialen.

“Hij is een beetje op de dool nu”, klinkt het binnen zijn familie. “Maar het was al jaren moeilijk om vat te krijgen op hem. Hij kwam hier twee dagen in de week werken in het bouwmaterialenbedrijf. Om hem een beetje een houvast te geven. Hij hielp toen een beetje, ondertussen deed hij ander werk via VDAB. Maar ik denk niet dat hij iets gaat doen. Het is geen kwade jongen. Hij is wel labiel, maar voor zover we weten doet hij nooit iemand iets kwaad. Maak er alstublieft geen Jürgen Conings van”, klinkt het.

LEES OOK. Kortrijkse hogeschool in lockdown na melding gewapende man

“We hebben geen idee waar hij zou zijn, nu. Ook geen idee waarom hij bij Vives ging. Voor zover ik weet heeft hij niets met die campus. Ook over dat wapen waarvan ze spreken, hebben we geen idee. Hij praatte niet over wapens.”

“Voor de familie is dit verschrikkelijk. Zijn grootouders hebben maar vier kleinkinderen. We kunnen enkel hopen op een goeie afloop. Hopen dat hij niemand iets misdoet en zich aangeeft. We hebben hem met zijn allen proberen bellen en berichtjes sturen, maar zijn gsm ligt af waarschijnlijk.”

De jongeman kon getraceerd worden via zijn gsm, maar heeft die wellicht afgezet net voor hij op de bus stapte. Dat was in de Universiteitslaan vlak bij de hogeschool. De verdachte draagt een donkerblauwe jas met kap, met een geel streepje erin plus een zwarte trainingsbroek en sportschoenen.(mkm/gsb/cds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer