Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
© Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW Jos D’Haese (PVDA) over loonsverlaging parlementairen: “De deadline was mei 2020. Men heeft dat dus bewust op de lange baan geschoven”

Hij was het niet vergeten, de resolutie uit 2019 om het loon van Vlaamse parlementairen met 5% te verlagen. Dus toen Jos D’Haese (29), de fractieleider van de PVDA in het Vlaams Parlement, zijn collega’s deze week aan die belofte herinnerde, gingen de alarmbellen af: “Plots was het studiewerk net klaar en stond er een vergadering gepland waar de resolutie kon worden bekrachtigd. Twéé jaar later - toevallig, hé?” Blijft de vraag: waarom moest dat zo lang duren? 

132 reacties

  • marie oostens

    3 jaar geleden
    Zijn opmerkzaamheid voor zijn loonfiche en zijn bekendmaking van niet realiseren heeft hij waarschijnlijk ook bewust op de lange baan geschoven?
  • Dirk D'hont

    3 jaar geleden
    Blijkbaar moet het de juiste partij zijn vooraleer mensen dit een goede zaak vinden. Alleen jammer dat andere partijen nooit het lef hadden te doen wat PVDA deed.
  • FRANS CORNELIS

    3 jaar geleden
    En dan was er ne groenen hij zetelt in het VLAAMSE parlement die doodleuk verklaarde dat dat al was toegepast , wel daaraan kan men zien hoe zij slapen.
  • Ivan Beelaert

    3 jaar geleden
    Wat me stoort aan deze mijnheer is dat hij steeds spreekt over zijn 2000€ netto loon maar toch beleefd zwijgt over zijn 2175€ onkosten vergoeding, is nog altijd samen 4175€ .
  • Patrick Smits

    3 jaar geleden
    PVDA-PTB is de enig partij in dit land die zich nog links mag noemen. De rest is rechts tot extreem rechts. VOORUIT en Groen zitten al lang aan de kant van de graaiers.