Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Rode Duivels ondanks 2-0 voorsprong niet naar finale Nations League: Frankrijk klopt België met 3-2

Beeld Photo News

De Rode Duivels hebben zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de Nations League. Wereldkampioen Frankrijk klopte de Belgen met 3-2, ondanks een Belgische 2-0 voorsprong bij de rust. Zondag neemt Frankrijk het in de finale op tegen Spanje. De Belgen spelen de ‘kleine finale’ tegen Italië.

Na de eerste helft leek het een walk in the park te worden voor de Belgen: 2-0 aan de rust, met doelpunten van Yannick Carrasco en Romelu Lukaku.

In de tweede helft tapten de Fransen echter uit een ander vaatje, en Karim Benzema en Kylian Mbappé (op strafschop) maakten er 2-2 van. Daarna waren de beste kansen voor Frankrijk.

In de 86ste minuut leek Lukaku de bevrijdende 3-2 te scoren, maar zijn doelpunt werd afgefloten voor buitenspel. Uiteindelijk was het Theo Hernandez die in de toegevoegde tijd de winnende goal maakte voor Frankrijk.

Geen derde finale van een groot toernooi dus voor de Duivels. Op de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen haalden ze het met 2-0 van het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Op het EK van 1980 verloren ze met 1-2 van het toenmalige West-Duitsland. De prijzenkast van de Gouden Generatie is nog leeg.