©  REUTERS

Diep ontgoochelde Roberto Martinez: “Al ons harde werk weggegooid”

Ook voor bondscoach Roberto Martinez kwam de ommekeer enorm hard aan. Martinez zag hoe alles in de eerste helft op wieltjes liep en alles na rust volledig instortte. “We zijn gestopt met spelen in de tweede helft”, reageerde de bondscoach.

Jonas Withouck

LEES OOK. Drie conclusies van onze Rode Duivels-watcher: “Wéér niet, dat kruipt op den duur in de hoofden”

“We zijn zeer ontgoocheld dat we de voorsprong niet konden vasthouden”, begon de bondscoach aan zijn interview achteraf. “We hadden de match niet genoeg meer in handen in de tweede helft. We lieten de Fransen terug in de wedstrijd komen.”

LEES OOK. Geen revanche, wel nieuw trauma: Rode Duivels geven 2-0-voorsprong uit handen tegen Frankrijk

De bondscoach ergerde zich duidelijk aan de individuele fouten die de Rode Duivels bij de tegengoals maakten. “Wanneer je tegen Frankrijk speelt, dan straffen ze alle foutjes af. We hebben Frankrijk in de wedstrijd laten komen op een moment dat dat niet meer zou mogen gebeuren.”

LEES OOK. REACTIES. Thibaut Courtois baalt na dramatische tweede helft: “We geven het weg”

Hard werk voor niets

Martinez leek wel dieper ontgoocheld te zijn dan na de verloren halve finale op het WK in 2018. “Dit is een wedstrijd waarin we onze ervaring en al ons harde werk van de afgelopen vijf jaar moesten tonen. De ontgoocheling is enorm omdat we het harde werk en alle inspanningen zelf hebben weggegooid.”

LEES OOK. ONZE PUNTEN. Niet de beste van match van Witsel, ook Tielemans overtuigde niet

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer