© rtv

Nieuwe lounge verwelkomt bezoekers Planckendael al in het station: “Met de boot of de riksja naar het park”

Muizen -

ZOO Planckendael in Muizen (Mechelen) sluit een overeenkomst met de NMBS over een ontvangstplek in het nieuwe station van Mechelen. Vanuit deze lounge kunnen bezoekers kiezen voor een groen vervoersmiddel richting het dierenpark. “We denken aan fietsen, riksja’s en zelfs een nieuwe bootverbinding”, aldus Planckendael.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

De NMBS en ZOO Planckendael kwamen recent tot een overeenkomst. Vanaf 2025 worden bezoekers van het dierenpark die met de trein komen al in het vernieuwde station ontvangen. Planckendael richt daarvoor een lounge in van 1.500 vierkante meter. “Vanaf dan start de beleving niet langer in het park, maar wanneer je van de trein stapt”, aldus ZOO Planckendael.

Een eerste impressie van de lounge van Planckendael in het vernieuwde Mechelse station. ©  ZOO Planckendael

“Nu al komen er jaarlijks 50.000 bezoekers in het station aan om van daaruit de ZOO Planckendael Express te nemen”, zegt algemeen directeur Dries Herpoelaert. “Die traditionele shuttlebussen werden recent vervangen door nieuwe exemplaren die op gas rijden. De CNG-bussen waren de eerste aanzet, maar in de toekomst kan je het park vanuit het station op verschillende boeiende en duurzame manieren bereiken.”

Vanuit de lounge kunnen bezoekers hun weg verderzetten richting het park. © ZOO Planckendael

Bootverbinding

Door een waaier aan groene transportmiddelen aan te bieden in de lounge, wil Planckendael haar bezoekers nog meer stimuleren om voor duurzaam vervoer te kiezen. “Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden”, klinkt het. “We denken bijvoorbeeld aan elektrische steps, fietsen, of zelfs riksja’s. En misschien keert de legendarische bootverbinding wel terug. Aan een bijkomende parkingang aan het kanaal worden de bezoekers met open armen ontvangen.”

“De lounge komt aan de Arsenaalzijde van het station”, vertelt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. “Door de complete renovatie van het station groeit deze plek uit tot een multimodaal knooppunt. We twijfelen er niet aan dat de aanwezigheid van de lounge van Planckendael in dit knooppunt bezoekers zal aanzetten om de wagen te laten staan en de trein te nemen tot in Mechelen.”

Planckendael is alvast ambitieus. In vijf jaar tijd wil het park het aantal mensen dat met de trein gecombineerd met een alternatief vervoersmiddel naar de dierentuin komt, verdriedubbelen.

LEES OOK: Mechels Speelgoedmuseum verhuist in zomer 2022 naar nieuw station

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER