© Instagram

Kanye West lanceert Yeezy 5: de collectie die niemand mocht zien

De Amerikaanse modeontwerper slash rapper Kanye West heeft er woelige maanden opzitten, maar stond gisteren met een nieuwe show op de New Yorkse modeweek. Nou ja: niemand die hém zag, want na de Yeezy 5-show verscheen hij niet op de catwalk om de aanwezigen te begroeten. Onzichtbaarheid vormde de rode draad doorheen het defilé: ook op sociale media mocht niets gepost worden.

vwh

Wie een uitnodiging kreeg voor Kanye’s show, ontving een trui en een paar flyers met alle gegevens. Op één daarvan werd Drake aangekondigd, op de andere werd de les gespeld. “Geen mobiele telefoons, geen foto’s, geen video’s en al zeker geen sociale media”, stond erop te lezen. Dat blijkt uit foto’s vanop - u raadt het al - de sociale media. Het lijkt wel dat Kanye in alle anonimiteit zijn vijfde collectie wilde voorstellen aan het selecte publiek in de Pier 59 Studios.

 

Een bericht gedeeld door Mode Lyfe (@mode_lyfe) op

Paars in de hoofdrol

De kleding zelf was op en top Yeezy en werd getoond door valse - Kanye liet etalagepoppen ronddraaien - en echte modellen. Onder meer de Nederlandse Daphne Groeneveld droeg eenvoudig sportieve creaties in aardetinten of met legerprint. Een van de hoofdrollen was voor pruimkleurig paars. Vrouwlief Kim Kardashian zat naast Anna Wintour en had zich voor de gelegenheid uitgedost in een mauve ton sur ton. Onder het licht transparante topje droeg ze duidelijk geen beha.

Ondanks de strenge, bijna onmogelijke, eisen van koning Kanye verschenen er toch een aantal beelden van het defilé online. Zo komt er binnenkort ook een nieuwe Yeezy hardloopsneaker uit die meer dan ooit op een opgepompt basketsloefke lijkt. En een oversized bontjas. Extraatje tijdens de show: het evenement begon in een pikdonkere zaal, af en toe weerklonk een voice-over en alles werd geprojecteerd op gordijnen.

Waar is Kanye?

De finale, die het hoogtepunt van het event moest worden, werd deze keer gewoon overgeslagen. Het publiek hoopte om de ‘Fade’-zanger te zien na zijn show van al bij al een kwartiertje, maar kwam bedrogen uit. De nieuwe Kanye, met geblondeerde kruin en met een verbeterde mentale gezondheid, schitterde in afwezigheid. Ook Drake was nergens te bespeuren. Een stunt in het verlengde van de uitnodiging om de nadruk om onzichtbaarheid te leggen? Of een maatregel om zichzelf te beschermen na de psychologische problemen en de vorige show in een heet New York waarbij modellen flauwvielen?

Voor de fans: Kanye is oké. Hij liet zich voor de show wél fotograferen in de backstage.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty