©  BELGA

Vanaf december opnieuw rechtstreekse trein tussen Antwerpen en Hasselt: “Daar wachten we al 33 jaar op”

Vanaf 13 december zullen treinreizigers om het uur een rechtstreekse trein tussen Antwerpen en Hasselt kunnen nemen. Dat meldt VRT NWS. Vandaag kan je enkel tijdens de spitsuren met deze snelle trein reizen. De snelle trein levert een tijdswinst van zo’n dik uur op, omdat de trein niet langer zal halt houden in het station van Aarschot. “De snelle trein was er al even in de jaren 80, maar we wachten er nu dus al 33 jaar op”, zegt Peter Meukens van de Limburgse afdeling van reizigersorganisatie TreinTramBus.

wvb

“Dankzij die snelle verbinding reis je op een uurtje tussen de twee provinciehoofdsteden”, zegt Peter Meukens van de Limburgse afdeling van reizigersorganisatie TreinTramBus aan VRT NWS. “Dat is niet alleen voordelig voor wie in Antwerpen of Hasselt woont, ook reizigers uit de steden en gemeenten die op het traject liggen hebben er baat bij. Ook vanuit Tongeren, Genk en Sint-Truiden bijvoorbeeld, zal de verbinding met Antwerpen veel beter worden”, vertelt Meukens.

TreinTramBus vindt het een goede zaak dat de snelle trein ook buiten de spitsuren zal rijden. “De trein is er niet enkel voor pendelaars. Ook mensen die hun familie willen bezoeken of een uitstap willen maken bijvoorbeeld, hebben recht op zo’n snelle verbinding”, zegt Stefan Stynen van TreinTramBus aan VRT NWS.

Niet alleen Limburgers hebben baat bij de vlottere verbinding, ook de reizigers uit de provincie Antwerpen zullen zich sneller kunnen verplaatsen. De snelle trein zal ook stoppen in Lier en Heist-op-den-Berg. “Ook voor de mensen uit de Zuiderkempen is dit dus een extra reismogelijkheid richting Antwerpen”, zegt Stynen. “Bovendien is het ook zo dat hoe meer Limburgers de trein nemen, hoe vlotter het verkeer op de weg richting Antwerpen gaat”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER