Federaal minister Frank Vandenbroucke heeft beslist om het geneesmiddel Zolgensma terug te betalen.
Volledig scherm
Federaal minister Frank Vandenbroucke heeft beslist om het geneesmiddel Zolgensma terug te betalen. © Photonews, RV

Peperduur medicijn bekend van baby Pia wordt terugbetaald in ons land, bevestigt minister Vandenbroucke

Zolgensma, het peperdure medicijn dat in Vlaanderen bekend werd door de enorme SMS-actie voor baby Pia, wordt terugbetaald in België. Dat bevestigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Terugbetaling van Zolgensma biedt belangrijke hoop voor kinderen met de zeldzame ziekte SMA en hun families. De therapie biedt aanzienlijke klinische vooruitgang en verbeterde levenskwaliteit. Maar tot nu toe was het prijskaartje dus duizelingwekkend.

18 reacties

  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Als het van Maggy de Block afhing hadden we nu nog de volle pot betaald voor vele geneesmiddelen. Tja maar ze heeft er zelfs baat bij de ex dokter!!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    1.7 miljoen kost het .Daartegen ken ik een pijnlijder die chronische pijn met Valtran (Pfilzer)onder controle houd en dat willen ze uit de handel nemen.Te duur?.Neen ,kost-prijs 23€ voor 60ml(apotheek rekening)na tussenkomst ziekenkas 3.25€ maar toch willen ze stoppen en zetten ze waarschijnlijk duizenden aan de kant.Echte reden geeft men niet Deze man begint nu al te wanhopen(1 jan 2022) en ziet niet meer zitten en als ze echt doordrijven kunnen ze mij begraven was zijn reactie,wel geweldig.
  • johanneke li

    3 jaar geleden
    het bedrag wordt geheimgehouden... altijd leuk... da's dus zowel voor het bedrijf opdat andere landen niet hetzelfde idee krijgen om een even grote korting aan te vragen en zowel voor de politiek om niet te moeten toegeven hoeveel ze er toch nog voor moeten betalen... is dit nu een legale doofpot?! ik vraag mij af of er steekpenningen mee gemoeid zijn! een beetje te gemakkelijk om ons in het ootje te nemen als ze alles geheim houden!
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Maar waarom moet het contract en de onderhandelingen geheim zijn? De overheid MOET openheid van zaken geven tenzij het om de nationale veiligheid gaat en dat is hier niet het geval. Openbaar die regeling!
  • eric meers

    3 jaar geleden
    Ze zouden beter wereldwijd verbieden om woekerprijzen te vragen voor medicijnen in plaats van terugbetaling van therapieën goed te keuren die miljoenen kosten . Maar ja er zitten natuurlijk ook politici in de raad van bestuur bij farmabedrijven dus beter zakken vullen dan optreden is het motto .