Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Belga

Driekwart meer vacatures voor hooggeschoolden in september

In september 2021 werden er bijna 38.000 vacatures gemeld bij VDAB. Dat zijn er ruim 4.000 meer dan in augustus en zelfs 14.000 meer dan in september 2020. Vooral de stijging in het aantal vacatures voor hooggeschoolden springt in het oog. Voor hen zijn er 75 procent meer vacatures dan vorig jaar. Dat laat Vlaams minister van Werk Hilde Crevits vrijdag weten.

4 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Er zitten enorm veel universitair gediplomeerden in de VDAB-cursussen. Uit bittere noodzaak volgen ze na hun hogere studies dan maar een beroepsopleiding. Daar komen ze echter tot de ontdekking, dat VDAB-opleidingen ideaal zijn: korte, gerichte en nuttige opleidingen, die direct leiden naar werk in knelpuntberoepen. De VDAB-beroepsopleidingen zijn veel beter dan al die andere, 'omhooggevallen' studies, die eigenlijk niet meer zijn dan intellectuele luchtkastelen die veel geld kosten.
  • bart vansteenkiste

    3 jaar geleden
    en hoeveel van die 38.000 vacaturen op vdab zijn over datum of blijven staan van die werkgevers die ze hebben gepost die zijn ingevuld denkt u de helft of meer,dit is al jaren zo. zelfs de werkers van de vdab weten dit,maar zei zijn niet verplicht om ze te verwijderen,dit moeten de werkgevers doen die zijn geplaatst. en veel van deze vacturen voor beroeps of hoger beroep zijn onder betaald. en dat spreken we nog niet over interimbureaus die 100 x zelfde plaatsen voor 1 job,servers wissen ze niet
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Iedereen moet nu akademisch worden geschoold.Alles draait nu om kwantiteit, men kan nu gerust twee maal zolang naar de unif , overzitten bestaat niet meer nu gaan de buizen mee over en men krijgt nog extra punten mee. Studenten toelagen werden niet gestopt. Bedrijven zijn het land uit. Politieke wetenschap daar hebben we een tekort, de regering is in volle expansie. De VDAB kan herscholen, daarna volgt de uitkering en daarna is het tijd voor het pensioen.
  • jos segers

    3 jaar geleden
    Ik denk dat je verder komt om mensen aan te werven met jaren werkervaring dan mensen enkel met een hoog diploma.