© JHS

Verkeerscentrum waarschuwt voor ernstige hinder tijdens 10 Miles door Oosterweelwerken

Antwerpen -

Nu zondag vindt de AG Antwerp 10 Miles opnieuw plaats. Omdat het parcours deels over de Antwerpse Ring loopt, wordt de Kennedytunnel tijdens het evenement afgesloten in de richting van Nederland. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor verkeershinder, vooral omdat de omleiding naar de Liefkenshoektunnel door de Oosterweelwerken slechts over één rijstrook gaat.

Tussen 11u30 en 17u moet al het verkeer vanop de E17 van Gent naar Nederland vanaf knooppunt Antwerpen-West verplicht omrijden via de E34, de R2 (het noordelijke deel van de ring door de haven) en de — voor de gelegenheid tolvrije — Liefkenshoektunnel.

“De vorige edities werd diezelfde omleiding ingesteld, maar de verbinding tussen de E17 en de E34 bestaat dit jaar slechts uit één rijstrook in plaats van twee”, waarschuwt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Door de Oosterweelverbinding wordt er namelijk hard gewerkt in de omgeving van het knooppunt.

“We verwachten dan ook zeer grote hinder en oplopende wachttijden voor het verkeer op de E17 vanuit Gent. Ook elders in de Antwerpse regio zal er natuurlijk verkeershinder zijn tijdens het evenement”, aldus Bruyninckx.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt iedereen dan ook aan om de omgeving in de mate van het mogelijke te vermijden en een alternatieve route van Oost naar West te nemen. Naar Limburg kies je beter een route via Brussel, langs de E40 en de E314. Naar de Kempen en Breda rijd je beter om via de E34 of de N16 en de A12. De Kennedytunnel in de richting van Gent blijft zondag gewoon open. Bestemmingsverkeer maakt best gebruik van de gratis Park & Ride-parkings aan de rand van de stad

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerp 10 Miles