Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsKortrijk

Onderzoeksrechter houdt Jules (18) aan, die met airsoftgeweer voor opschudding in West-Vlaanderen zorgde

In een politiecombi is Jules V. naar het gerechtsgebouw overgebracht.Beeld Simon Mouton Photo News

De onderzoeksrechter in Kortrijk heeft zaterdag na de voorleiding van de 18-jarige jongen die donderdag in Kortrijk, Waregem en Avelgem met een airsoftwapen rondliep, beslist hem aan te houden. Er wordt een psychiater en een psycholoog aangesteld om hem grondig te onderzoeken.

en

Jules V. (18) hield donderdag een hele dag de studentencampus Vives in Kortrijk, de Waregemse scholen en uiteindelijk Avelgem in de ban. Dat gebeurde nadat hij op de bus aan een andere jongeman had gezegd dat “hij iets zou aanrichten”. Er was ook iets gezien wat op een wapen leek, een airsoftwapen bleek achteraf.

Lees ook:
Gearresteerde jongeman met airsoftgeweer heeft al jaren mentale problemen: ‘We smeekten al meermaals om hulp’

Na zijn arrestatie in Avelgem donderdagnamiddag is V. door de politie verhoord. Na dat verhoor besliste het parket een onderzoeksrechter te vorderen en zijn aanhouding te vragen. Daar ging de onderzoeksrechter zaterdag op in. Na de overbrenging van V. met een politiecombi naar het gerechtsgebouw in Kortrijk duurde zijn ondervraging ruim twee uren. De aantijgingen luiden verboden wapendracht en het verspreiden van valse berichten inzake een gevaar voor een aanslag op personen of eigendommen.

Volgens zijn advocaat had de jongeman “geen kwaadwillige bedoelingen”.