Direct naar artikelinhoud
NieuwsAntwerp Ten Miles

Verkeerscentrum waarschuwt voor grote hinder tijdens 10 Miles

De Antwerp Ten Miles in 2016, ook toen liepen lopers door de Kennedytunnel.Beeld BELGA

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ‘zeer grote hinder’ voor het verkeer dat zondagmiddag vanop de E17 richting Antwerpen en Nederland wil. 

Traditiegetrouw loopt het parcours van de 10 Miles door de tunnelkoker van de Kennedytunnel, ook deze zondag. De tunnel richting Nederland wordt daarom afgesloten van 11.30 tot 17 uur. 

Tijdens de afsluiting van de tunnel wordt al het verkeer vanop de E17 vanuit Gent naar de E34 gestuurd. Wie richting Antwerpen of Nederland wil, moet dan via de R2 door de tolvrij gemaakte Liefkenshoektunnel rijden. Maar de verbinding naar de E34 zal door de Oosterweelwerken slechts één rijstrook tellen. Het Verkeerscentrum verwacht daar dan ook grote hinder en oplopende wachttijden.

Wie in Antwerpen moet zijn, maakt best gebruik van de gratis Park & Ride-parkings aan de rand van de stad om daarna het openbaar vervoer te nemen.

Ook de Jan De Vostunnel en Bolivartunnel zullen zondag de hele middag afgesloten zijn richting Antwerpen. De Waaslandtunnel is zelfs van 9.30 tot 19 uur dicht in beide richtingen. Ook verschillende op- en afritten van de R1 zullen afgesloten worden.