Een Britse cameraploeg filmde recent hoe tientallen Iraakse Koerden op klaarlichte dag de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk vanaf een Noord-Frans strand aanvatten. Frans minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin bracht zaterdag een bezoek aan de regio nabij ons land.
Volledig scherm
Een Britse cameraploeg filmde recent hoe tientallen Iraakse Koerden op klaarlichte dag de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk vanaf een Noord-Frans strand aanvatten. Frans minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin bracht zaterdag een bezoek aan de regio nabij ons land. © VTM NIEUWS - AFP

Franse agenten laten migranten ongehinderd Kanaal oversteken, terwijl minister België met de vinger wijst

NieuwsDe Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin heeft zaterdag bij een bezoek aan Loon-Plage nabij de Noord-Franse stad Duinkerke ons land opgeroepen om de controles aan de Belgische-Franse grens op te voeren. In de afgelopen dagen staken honderden migranten het Kanaal over. Volgens Darmanin komt de “helft van het aantal migranten” dat vanuit Calais of Duinkerken de oversteek wil wagen “via België”.

100 reacties

  • Marcus Vadis

    3 jaar geleden
    Mogelijk komen er inderdaad uit België want de kortste afstand naar GB is via Calais en ligt dat net in Frankrijk zeg. Laat ze gewoon oversteken en dat de UK zijn plan er mee trekt juist gelijk wij dat hier moeten doen.
  • geert Verschelde

    3 jaar geleden
    Als het VK deze bootmigranten terug de zee intrekken, en terugsturen van waar ze gekomen waren, zal de ganse "correcte" wereld er schande over spreken. Wat moeten ze dan doen ? Alle aankomende migranten in concentratiekampen onderbrengen en voor de rest van hun dagen opsluiten ? Of ze alle terug de zee opsturen op kans van verdrinkingsdood ? Ze bieden weinig of geen meerwaarde voor het land van aankomst, en hebben last met de daar geldende reglementeringen . En dan ?
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Ik weet waar de heer Eduard Vos leeft maar ik wil het wel weten waar hij die veiligheid, vrije meningsuiting, democratie en ´rijkdom´ vindt. Veiligheid? Als vrouw met 2 dochters met schrik op straat. Rijkdom? In tijden waar ik niets meer sparen ondanks ik werk. Vrije meningsuiting? Sorry meer en meer moet ik zwijgen uit schrik om voor de rechter gedaagd te worden wegens racisme bij de minste kritiek op de massa invasie. Democratie? In een land waar verliezende partijen nu aan de macht zijn.
  • Merel Depauw

    3 jaar geleden
    De EU houdt deze mensen makkelijker binnen dan buiten zou je gaan denken.
  • Jos Van den Heuvel

    3 jaar geleden
    Hei-ho, hei-ho, Dat krijg je niet maar zo !