©  EPA-EFE

En daar is nummer 112: Cristiano Ronaldo weet maar van geen ophouden en blijft scoren voor Portugal

Portugal heeft een oefeninterland tegen Qatar met 3-0 gewonnen. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat ene Cristiano Ronaldo weer tot scoren kwam. Al het 112de internationale doelpunt van de Portugees, die vorige maand het alltime record van de Iraniër Ali Daei al aan diggelen schoot. Wil Romelu Lukaku het record van Ronaldo ooit afhandig maken, zal de Rode Duivel (68 goals) de komende jaren nog serieus wat moeten scoren.

Maarten Vanhoof

Vlak na rust verdubbelde verdediger José Fonte de score. Hiermee wordt de 37-jarige Fonte de oudste doelpuntenmaker ooit voor Portugal. Hij snoept zo het record af van ex-collega Ricardo Carvalho, eveneens een centrale verdediger. In de blessuretijd zette André Silva de 3-0 eindstand nog op het bord.

Portugal-Qatar was overigens een wedstrijd van de records, want Ronaldo speelde zijn 181ste interland. CR7 steekt zo Sergio Ramos voorbij en is nu de Europese speler met het meeste interlands achter zijn naam.