Tienduizenden klimaatbetogers in Brussel, minister Weyts niet blij met nieuwe spijbelacties: “Al genoeg lestijd verloren tijdens coronacrisis”

Na anderhalf jaar in hun kot door de coronacrisis, trokken vandaag tienduizenden klimaatbetogers door Brussel in een nieuwe klimaatmars. De organisatie heeft het zelfs over 50.000 deelnemers. Anuna De Wever kondigde bij VTM NIEUWS al meteen een nieuwe mars aan op vrijdag 22 oktober: “De spijbelacties komen terug”. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts is daar allesbehalve blij mee. Volg nu in het VTM NIEUWS van 19 uur een reportage over de klimaatmars van vandaag.

604 reacties

  • Sabine verdonck

    3 jaar geleden
    Hun wensen zijn wel uitvoerbaar oplange termijn als ze genoeg studeren om oplossingen te vinden. Zonder GSM geen betogingen (doorgeven via soc. media om te betogen) en geen leven voor die kinderen. In hun GSM zit veel vervuiling van het milieu.
  • Elsje Monserez

    3 jaar geleden
    het is weer van da ,alles is goed om maar niet te moeten studeren. regering doe daar dan iets aan.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Hoe kan je iemand CO²-gehalte geloofwaardig maken? Dit is heel gemakkelijk, het heeft niets te maken met het milieu, het heeft te maken met de menselijke natuur. Je kunt het doen in elk regime: socialistisch, communistisch, monarchie en zelfs in een democratie. Het enige dat moet worden gedaan om mensen CO²-gehalte milieu geloofwaardig maken, is ze bang te maken. Als je een manier weet te vinden om mensen bang te maken, (bv er is geen aarde B) dan kun je ze laten en doen hun waar je zin in hebt.
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    Ik zie nergens hoopvolle oplossingen, ik zie alleen meer geweld, leugens, verbroken beloften, afbraak en vernieling wereldwijd van onze planeet.
  • Marc Baeyens

    3 jaar geleden
    Ze zouden beter hun tijd in meer studie steken om de wetenschap vooruit te helpen bij het zoeken naar milieuvriendelijke oplossingen, dan pleziertochtjes te organiseren in de straten van Brussel. Anuna De Wever moest aangeklaagd worden voor het verderven van onze jeugd.