Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). © BELGA

Vlaamse regering investeert ruim miljoen euro in laagdrempelige zorg voor verslaafden

De Vlaamse regering trekt extra middelen uit om verslavingsproblemen aan te pakken. Ze steekt ruim een miljoen euro in de verdere uitbouw van ambulante verslavingszorgcentra, zo kondigt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag aan, naar aanleiding van de dag van de geestelijke gezondheid.

31 reacties

  • An Peeters

    3 jaar geleden
    de partij die al jaren bespaarde op vergelijkbare zaken: Kris Peeters schafte de subsidies voor vluchthuizen voor vrouwen af enz en nu de heilige uithangen ? Willen die nog geloofwaardig zijn ? Beke zou beter zorgen dat verpleging een meer aantrekkelijk beroep wordt door correcte verloning enz.
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Ik denk er al maanden aan te beginnen drinken om het leven nog aan te kunnen want voor de verslaafden is er wel nog (gratis) pyschologische hulp. Ze krijgen overal voorrang bij de instanties. Deze beslissing heeft mij eindelijk over de drempel getrokken. Ga strakjes mijn voorraad inslaan.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    En VDB gaat de jacht openen op de zieken ,wat een bollebozen zitten er toch in onze regeringen
  • Dominique ROSIER

    3 jaar geleden
    Omgeving,opvoeding,opleiding. Alcohol(Hardrugs)en drugspreventie.Ethiek,waarden en normen enz... Een mens heeft mischien niet al wat hij zou wensen in zijn leven,maar hij kan wel leren om tevreden te zijn met wat hij wel heeft!
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Ze hebben anders eerst wel zelf de zorg en opvanghuizen afgebouwd en zwaar geld onttrokken. Ook CD&V stemde ermee in, dus Beke moet niet de onschuldige uithangen want zijn partij is mede verantwoordelijk.