Bracke werkte nog voor VRT toen hij al advies gaf aan concurrent

© BELGA

Twaalf maanden lang was Siegfried Bracke werknemer van de VRT én adviseur van Telenet, eigenaar van tv-zenders Vier en Vijf, schrijft Knack donderdag. Die combinatie roept flink wat vraagtekens op.

Guy Stevens

Het is niet de beste week van Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA). De hele heisa rond mandaten brengt hem in het oog van de storm. Onder meer het feit dat hij zetelde in een Adviesraad bij Telenet, waar hij ondertussen opgestapt is, deed flink wat stof opwaaien.

Maar intussen blijven er steeds meer details vrijkomen over de gewezen VRT-journalist. Toen hij in 2010 van de VRT overstapte naar de politiek, nam hij “politiek verlof” bij de openbare omroep. Concreet betekent dat dat hij nog voor de VRT werkt, maar niet betaald wordt.

Dat hij in de zomer van 2014 adviseur was bij Telenet toen dat bedrijf de zenders Vier en Vijf overnam, is niet al te kies. Want Bracke werkte voor de VRT en gaf een rechtstreekse concurrent advies. “Je moet het maar kunnen, zoveel tegenstrijdige belangen verenigen in één persoon”, zegt Bart Caron, mediaspecialist van Groen, in Knack.

Bracke was niet bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen