Bottas en Verstappen.
Volledig scherm
Bottas en Verstappen. © EPA

“Het was helemaal geen moeilijke beslissing”: gefrustreerde Hamilton moet leidersplaats in WK-stand aan Verstappen laten, Bottas wint GP Turkije

Formule 1Max Verstappen is opnieuw WK-leider in de Formule 1. De Nederlander werd tweede in de GP van Turkije, die gewonnen werd door Valtteri Bottas. Een gefrustreerde Lewis Hamilton eindigde pas als vijfde na een onenigheid binnen het team. “Het was helemaal geen moeilijke beslissing.” 

12 reacties

  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Marko Decandt ; waarom zo Max een risico moeten nemen de kans hij van de baan gaat en dan 0 punten, Hamilton kon ook geen vuist maken en kwam ook niet verder dan de 5 plaats dan denk ik dat Max een goede zak heeft gedaan .Normaal had Hamilton vanachter moeten vertrekken !
  • Marko Decandt

    3 jaar geleden
    Max had dan wel 8 punten meer dan Lewis, nam ook de kop van de competitie weer over, maar heeft toch wel reden om zich zorgen te maken dacht ik achteraf. Bottas is absoluut geen goede regenrijder en Max kon op geen enkel moment iets doen tegen Bottas. En in de quali toonde Hamilton ook al dat ze weer redelijk voor staan op RBR. Ik denk ergens dat we de rest van het seizoen weer een dominante Mercedes gaan krijgen.
  • Ongeveer Precies

    3 jaar geleden
    johan fransaert, hij kreeg geen tijdstraf. Mercedes nám een gridstraf voor een nieuwe verbrandingsmotor, een geheel eigen keuze die ze ook op een ander circuit nog hadden kunnen nemen.
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    Duidelijk is dat Mercedes overschot heeft op de rest, of het allemaal wel zo koosjer is blijft de vraag.
  • Philippe De Naeyer

    3 jaar geleden
    Peter VR Kent u eigenlijk iets van autosport? Bottas reed van het begin op kop, nooit in de slipstream van een voorligger. Hamilton reed een inhaalrace, constant in het spoor van zijn voorligger wat de grip en dus de slijtage van de banden niet ten gunste komt.