Migranten in de haven van Dover
Volledig scherm
Migranten in de haven van Dover © EPA

Londen onderschept duizendtal migranten op Kanaal

Het Verenigd Koninkrijk heeft vrijdag en zaterdag in totaal 1.115 migranten onderschept of gered die probeerden het Kanaal over te steken met kleine bootjes. Dat meldt het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zondag. Dat ministerie voegt ook nog toe dat de Franse autoriteiten zaterdag 114 mensen hebben verhinderd de oversteek te doen. Vrijdag waren dat er 300.

8 reacties

  • Viviane Vogels

    3 jaar geleden
    Tja..België neemt geen acties en beroept zich zoals steeds op de hulp van de Europese Gemeenschap. Belgie is toch steeds neutraal he! Houd toch die mensen tegen in hun landen of buurlanden! Wat is hun toekomst hier? Of maak er vrachtwagenschauffeurs of fabrieksarbeiders van die de kalkoenen kunnen inpakken voor de kerst! Geef ze werk!! Want blijkbaar hebben we werkkrachten te weinig en moet onze volgende generatie langer werken zondet pensioensvooruitzichten!
  • Gunter Verleyen

    3 jaar geleden
    Wel Boris uw brexit is niet zo geslaagd, de mensen uit uw ex-kolonien blijven komen
  • Dirk Bytebier

    3 jaar geleden
    Het wordt hier ėėn grote ellende !!stop met de schuld op agenten te steken ze komen via de voordeur binnen en langs de achterdeur terug buiten waarom moeten die mensen hier hun tijd in steken ? oppakken en terug sturen naar land van herkomst is de enige oplossing als dit gebeurt zal na een tijd dit vanzelf zich oplossen en zullen ze begrijpen dat het geen zin heeft naar hier te komen daar ze terug gestuurd worden is niet moeilijk .
  • Andr� lernout

    3 jaar geleden
    Dat spelletje kat en muis zal blijven duren zolang en nauwelijks ingegrepen wordt. Ook nog vele slachtoffers zullen er vallen.
  • Gerda Haubourdyn

    3 jaar geleden
    Ze doen er alles aan om hen te onderscheppen en hopelijk blijven ze dan ook in Londen. Hier gaan ze lopen om naar Londen te kunnen gaan. Wijs hen de weg, geef hen een gratis boot en een gps. Saluut en de kost.