"Ik heb Rosa niet kunnen redden. Ze verdronk in Ourthe": vrienden van slachtoffer (15) van waterramp nemen deel aan klimaatmars

De overstromingen afgelopen zomer hebben velen extra gemotiveerd om deel te nemen aan de klimaatmars, die tienduizenden mensen op de been bracht in Brussel. Volgens de deelnemers is nog eens duidelijk geworden dat de politiek vooral aan de zijlijn blijft toekijken. Dat vinden ook de vrienden van Rosa, een 15-jarig meisje dat op kamp in de Ardennen meegesleurd werd door het water en stierf.

20 reacties

  • André Van der Poorten

    3 jaar geleden
    Die klimaatbetogingen splitsen : Op schooldagen geen kinderen , ze horen in de klas , enkel weekends betogen ,,, gevolg ,,,,je kan het raden ! Voor de rest ,,,alleen betogen in week ! Eens benieuwd hoeveel gepassioneerde groenen hun verlofdagen gaan opofferen voor “de goeie zaak”.
  • jan verstrepen

    3 jaar geleden
    Als al diegenen die dit jaar op reis zijn geweest moesten uitgesloten worden waren er geen 100 aanwezig.
  • Ronny Cockuyt

    3 jaar geleden
    Dat is toch wel uitstekend voor die gasten, terug een vrije schooldag, wat moeten ze meer hebben, Ik vraag mij dan altijd af ,hoeveel vuilte ze achterlaten aan de kust op het strand als ze op vakantie zijn,als je zo ziet hoeveel tonnen vuilnis ze dagelijks mogen van de stranden opkuisen.
  • Moniek Smets

    3 jaar geleden
    klimaat is bezig met evolutie dat duizenden jaren ook is gebeurt daar moeten we leren mee leven . De overstromingen in Wallonië heeft te maken met wanbeleid door politiekers. We moeten dringend anders beginnen leven want het is een wegwerp maatschappij en daar moeten politiekers iets aan doen . En de jeugd moet eens leren met minder want ze willen altijd de nieuwste snufjes want na een paar maanden is het nieuwe eraf en willen weer het nieuwste en ga zo maar door.
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Met wat rond te lopen gaan ze het milieu niet redden.Misschien eerst gsm,computer,auto in leveren daarna de wagen laten weghalen en op reis gaan met de tent, en ga dan eisen dat er iets aan het milieu wordt gedaan.
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Als de camera’s niet draaien: wat denken de N-VA-militanten echt van de plannen van hun partij?
    PREMIUM
    71

    Als de camera’s niet draaien: wat denken de N-VA-militanten echt van de plannen van hun partij?

    Voor het oog van een half leger tv-camera’s heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren zijn partijtoppers en militanten toegesproken op het langverwachte kiescongres van de Vlaams-nationalisten. Maar wat werd er náást het podium gezegd? Komt die Vlaamse regering met Vlaams Belang er? En wie mag volgens militanten nu al dromen van een ministerpost? Weg van de camera’s polste onze politieke journalist Fleur Mees naar de temperatuur. “Jambon II? Dat is geen optie.”