Roger Kemland was achtereenvolgens speler, trainer en bestuurslid van Zwarte Leeuw. © Mia Uydens

Overlijden ondervoorzitter Roger Kemland dompelt KFC Zwarte Leeuw in diepe rouw

Rijkevorsel -

In zijn woonplaats Rijkevorsel is Roger Kemland dit weekend op 73-jarige leeftijd overleden. Hij zette zich jarenlang in voor voetbalclub KFC Zwarte Leeuw als speler, trainer en bestuurslid. Daarnaast was hij ook acht jaar lang schepen in Rijkevorsel.

Ronny van den Ackerveken

Voor Zwarte Leeuw is het, na het overlijden van voorzitter Willy Fransen deze zomer, opnieuw een zware klap. “Het bericht dat Roger Kemland is gestorven, kwam heel onverwacht”, zegt Luc Sysmans, de huidige voorzitter van Zwarte Leeuw. “Je mag gerust zeggen dat Roger zich heel zijn leven heeft ingezet voor de club. Eerst als jeugdspeler en later in het eerste elftal. Toen hij stopte met voetballen, is hij trainer geworden. Niet alleen bij Zwarte Leeuw, maar ook bij andere clubs.”

“Ik was een jonge speler in het eerste elftal toen Roger onze trainer werd. Hij was altijd heel gedreven en kon soms ook hard zijn voor de spelers. Maar anderzijds ging hij ook wel eens iets mee drinken na de donderdagtraining. Daar hebben we later nog vaak samen om moeten lachen.”

Ondervoorzitter

Na zijn trainerscarrière bleef Roger Kemland als bestuurslid nauw met de club verbonden. “Hij maakte met enkele andere personen deel uit van het sportieve management en was ook ondervoorzitter”, vertelt Luc Sysmans. “Je mag gerust stellen dat Roger voor een groot stuk de geschiedenis van Zwarte Leeuw mee heeft geschreven. Zijn engagement voor de club is enorm geweest, al had hij ook wel tegenstanders. Het overlijden van Roger is een enorm verlies voor onze club. Op enkele maanden zijn twee boegbeelden ons ontvallen, maar we moeten zonder hen voort.”

Kemland zetelde twaalf jaar in de gemeenteraad van Rijkevorsel voor de socialistische partij Vooruit, toen nog onder de naam sp.a. In die periode was hij acht jaar schepen van onder andere Sport en Mobiliteit. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 belandde zijn partij in de oppositie en stopte Kemland als schepen en gemeenteraadslid. Roger Kemland laat een vrouw, zoon en twee kleinkinderen na. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER