Marianne tijdens een huisbezoek met kandidaat-kopers. © Play4

Antwerpse makelaar zoekt panden voor koppels in ‘Huizenjagers’: “Tweeverdieners met linkerhanden willen niet meer renoveren”

Antwerpen -

Marianne Helsen van Immo Helsen in de Antwerpse Verbondstraat doet deze week mee aan Huizenjagers op Play4. De komende dagen focust het huizenprogramma op onze metropool. “Mensen zoeken vaak een instapklare woonst”, zegt de makelaar.

Tom Vets

Een cohousingproject, een instapklare woonst of een pand met een hoek af. Het tv-programma Huizenjagers zoekt het deze week allemaal in onze stad. Voor makelaar Marianne Helsen was het een fijne ervaring, maar tegelijk ook een intense vierdaagse, zegt ze. “Probeer het maar eens gecombineerd te krijgen met de dagelijkse werking van een immokantoor. Ze hadden mij in het verleden al gevraagd voor het programma, maar toen stond ik er op mijn kantoor alleen voor. Sluiten was geen optie. Toen men de vraag nog eens stelde, had ik een stagiaire aan boord. Rien hielp mij flink uit de nood. Ze deed op voorhand veel telefoons om de juiste panden eruit te pikken. Jammer genoeg besloot ze haar professionele leven een andere wending te geven.”

 ©  Play4

Één van de koppels heeft deze week een budget van 850.000 euro. “Klinkt veel, maar als je een goed pand zoekt op het Zuid in Antwerpen heb je dat bedrag nodig. In Brasschaat, Schilde en Schoten idem. Maar liever een groot dan een klein budget om mee te werken. Was het de makkelijkste opdracht? Niet helemaal. Omdat we geen duidelijk zicht hadden op de specifieke locatie waar ze iets zochten. We krijgen het duo te zien in een filmpje waarin ze uitleg geven, maar in het dagelijkse leven stel je als makelaar ook een pak vragen terug om hen goed te leren kennen.”

Tegenwoordig heb je volgens Marianne twee type kopers. “Je hebt mensen die, vaak wegens tijdgebrek en/of twee linkerhanden, een instapklare woning zoeken. En je hebt handige harry’s die wel degelijk een renovatiepand zoeken maar vaak botsen op hoge prijzen voor nog te renoveren panden omdat renovatiebedrijfjes die als paddenstoelen uit de grond rijzen ook al op die markt actief zijn en de prijzen de hoogte injagen.”

Helsen begon in 2005 met immo. “Ik werkte eerst voor een ander kantoor, en in 2012 richtte ik een eigen zaak op in Westmalle. Ik ben immers van Oostmalle afkomstig. Hoewel ik op mijn eentje bleef werken startte ik in 2017 toch met een tweede zaak in Antwerpen. Na een tijdje besloot ik me volledig te focussen op de stad en verhuurde ik mijn pand in Westmalle. In Antwerpen moest ik opnieuw van nul beginnen want ik had hier geen enkele naamsbekendheid. Al ben ik naast Antwerpen ook tot in de Kempen en Mechelen actief.”

 ©  Play4

Marianne zit nooit stil. Ze bewandelde in haar leven al veel professionele paden. Ze volgde een opleiding reclame en marketing en deed modellenwerk. Niet toevallig maken haar Huizenjagers-collega‘s de vergelijking met Meryl Streep. “Ik heb recent dat modellenwerk weer opgepakt want ik zat in Berlijn voor een fotoshoot. Als model vragen ze mij voor de omarollen. De combinatie is haalbaar, maar langere opdrachten aanvaarden zijn uit den boze. Op termijn zie ik mezelf naast verkopen ook nog huizen aankopen. Maar dan moet je over een flink kapitaal beschikken. Soms denk ik eraan om mezelf ook in de gezondheidssector te oriënteren. Alles wat met voeding te maken heeft interesseert me. Zo studeer ik nu een cursus health care management. Ik ben iemand die graag studeert. Ik doe veel maar altijd omdat het me boeit. Zo was dat met immo ook. Ik kende er niets van, maar heb mij daarin geschoold. Na een poosje had ik mijn licentie en kon ik beginnen.”

Huizenjagers, Play4, 19.45u
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER