Xavier Piron / Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Xavier Piron / Photonews

Onze analist Thijs Zonneveld hangt het wielerjaar te drogen en kijkt vooruit: “Van Aert kan Giro of Vuelta winnen”

WielrennenHet wegseizoen 2021 zit erop. Niemand die scherper en gevatter terugblikt dan Thijs Zonneveld. Hij sloeg er de meest spraakmakende wielercovers op na en giet er nog één keer een vers sausje overheen. Dé krachtexplosie, dé ontknoping of de meest bizarre wending van het jaar. En de Nederlandse journalist/analist kijkt ook vooruit. “Net als Tom Boonen is Remco Evenepoel groter dan de sport. Maar het mag niet te snel te hard gaan. Denk maar aan Frank Vandenbroucke.” 

20 reacties

  • Liliane Wuyts

    3 jaar geleden
    Er zijn er hieronder toch velen met een kortetermijngeheugen. Ik ken geen enkele renner, die in een ronde volop voor zijn ploeg en zijn kopman rijdt, uitgerust uit die ronde komt. Zeker Van Aert niet. Hij rijdt altijd vollen bak voor Roglic. Op spaarmodus in een peloton meerijden is er voor hem nooit bijgeweest. Niet zeveren he Marika.
  • Marika Peeters

    3 jaar geleden
    De Giro of Vuelta kunnen winnen , waarin circa 5 tot 6 aankomsten , bovenop een col ? en dan nog 3 weken volle bak gaan ? Dit is het niveau van een Pogacar en Roglic , maar zeker niet van Wout , die zich minstens 1 week op spaarmodus in het peloton verschuilt , zijn en andere ploegen het werk laat doen , die zelf nooit geen lange solo's aankan , geen counter plaatst of zelf explosief aanvalt . En tuurlijk kan je dan die 3 weken , goed uitgerust , afmaken en af en toe een ritje cadeau krijgen .
  • Liliane Wuyts

    3 jaar geleden
    Ik wil nog wel eens zien of Mathieu wel een grote ronde kan uitrijden. Na een week, als het gebergte eraan komt opgeven zeker? Ik geloof er niet in. Wout daarentegen kan dat wel, maar een grote ronde winnen is nog een andere zaak. Een ronde van een week lijkt me geen probleem(2e in Tirreno na Pogacar en winst in Tour of Britain). Hij moet natuurlijk een goede ploeg meekrijgen want is tenslotte geen kopman).
  • Lisette Van Eester

    3 jaar geleden
    Ik volg al lang genoeg de koers en kan met zekerheid zeggen dat hij nooit een grote ronde zal winnen. Ge moet in eerste instantie wel kunnen klimmen om een ronde te winnen.
  • Marika Peeters

    3 jaar geleden
    Wout en Remco zijn op Belgische niveau de besten . Maar het is Pogacar , die op zijn 23ste tot fenomeen uitgeroepen is , met een wondertalent : zijn verschroeiende explosiviteit ! En is daardoor 1 van de weinige renners ter wereld die zowel de monumenten , alsook een Tour kunnen winnen . En laat net dit wondertalent , de reden zijn dat Wout en Remco , nooit een Giro of Vuelta kunnen winnen ....want net hun explosiviteit is een gebrek bij beiden . Alleen MvdP en Pidcock komen in de buurt .