Huisarts Joris Van Hove veroordeeld tot vier maanden cel voor schriftvervalsing

© Het Nieuwsblad

Sint-Niklaas -

Huisarts Joris Van Hove uit Sint-Niklaas is veroordeeld tot vier maanden effectieve celstraf wegens schriftvervalsing. De veelbesproken dokter moet zich momenteel ook al verdedigen in de correctionele rechtbank in de euthanasiezaak over Tine Nys.

Bert Foubert

Van Hove moest zich verantwoorden voor vermeende feiten van schriftvervalsing in 2018 in Sint-Niklaas. De dokter werd ervan verdacht het contract van de huurder van een van zijn appartementen in de Regentiestraat in Sint-Niklaas aangepast te hebben, om op die manier de huurder uit het pand te krijgen en een achterstallige huur van 10.000 euro te kunnen eisen.

De huurder van het appartement was een voormalige zakenpartner van de huisdokter, met wie hij ondertussen verwikkeld is in nog een vijfentwintigtal andere burgerlijke procedures. (Lees verder onder de foto)

De dokter werd ervan verdacht het contract van de huurder van een van zijn appartementen in de Regentiestraat in Sint-Niklaas aangepast te hebben. © bfs

De correctionele rechter in Dendermonde oordeelde maandag dat Van Hove schuldig is aan de feiten en veroordeelde hem tot een effectieve celstraf van vier maanden en 1.600 euro boete. Zijn bvba, die mee gedagvaard was in de zaak, kreeg een geldboete van 4.000 euro met uitstel opgelegd.

LEES OOK. Nieuw proces rond euthanasie Tine Nys van start: elf jaar en een vonnis later is er nog steeds veel onenigheid over de feiten (+)

In 2017 werd Van Hove ook al eens veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor de aanranding van jonge mannelijke patiënten.

De dokter stond vorig jaar samen met nog een andere huisdokter en een psychiater terecht in het hof van assisen in Gent op verdenking van gifmoord voor de euthanasie op Tine Nys. Daarvoor werd hij, net als de twee anderen, vrijgesproken.

De burgerlijke partij tekende echter cassatieberoep aan tegen de uitspraak, waardoor er een nieuw proces kwam tegen Van Hove in de correctionele rechtbank van Dendermonde. Het vonnis in die zaak wordt deze maand verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen