Federaal energieminister Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
PREMIUM
Federaal energieminister Tinne Van der Straeten (Groen). © Photonews

ONZE OPINIE. Na het opbod over de energiefactuur is de verwachting gecreëerd dat de regeringspartijen de piek voor iedereen zouden verlichten

Soms kan het snel gaan. Als burgers in hun portefeuille geraakt worden, schiet de politiek wakker. De eerste witte rook uit de schoorsteen van de Zestien, waar de federale regering zich buigt over een megadeal, ging over de energiefactuur.

117 reacties

  • geert Verschelde

    3 jaar geleden
    Zoals velen schrijven is het de middenklasse die het gelag zal betalen. Ieder regering zoekt het geld waar ze het kunnen vinden. Bij de steuntrekkers en laagste inkomens kan men het niet vinden want hun inkomen wordt beschermt. Bij de hoogste klasse en echte rijken is het ook moeilijk iets te vinden want die zijn gewapend met sterke boekhouders. Wie schiet er over ? De midden categorie die hard werken en geen tijd of budget hebben om zich te verdedigen. Altijd zal men op deze categorie vallen.
  • willy zachel

    3 jaar geleden
    Van die bevoegde minister moet men niks verwachten dat mens is niet alleen Groen achter haar oren maar ze is ook totaal wereldvreemd wat betreft de lage inkomsten van een groot deel der bevolking
  • Steven Van Camp

    3 jaar geleden
    Dankzij de Vivaldi-regering betaal je als werkende middenklasser nu dus 3 keer: 1) sociaal tarief voor 500.000 gezinnen ; 2) 80 euro korting voor diezelfde groep ; 3) eigen zware energiefactuur. Zou hier ook maar 1 politicus van Open VLD / CDV / GROEN / VOORUIT van wakker liggen ??
  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    Lieve Sint, omdat het nu kouder wordt, huilt mijn mama bijna elke dag, ze zegt dat er geen geld meer zal overschieten voor eten als we ons huisje moeten verwarmen met elektriek. Volgens mama allemaal de fout van die dikke ezels in Brussel, die niks inzitten met mij en mamma. Lieve Sint, graag een andere regering met echte slimmeriken in plaats van ezels. Ook nog twee boterhammen, de mijne geef ik wel aan mamma.
  • FRIEDA MEEUSEN

    3 jaar geleden
    En wat met de echte alleenstaanden? Daar denkt niemand aan! Nochtans een hele grote groep die alle kosten echt alleen draagt!