OVERZICHT. Weg met ziektebriefje voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotingsakkoord

Na een verwarrende nacht en ochtend werd uiteindelijk een begrotingsakkoord bereikt. Dat wordt bevestigd aan onze redactie door verschillende bronnen. De onderhandelingen sprongen vannacht nog af en premier De Croo (Open Vld) en een aantal andere ministers verlieten de tafel. De gesprekken over het gunstregime voor de eerste aanwerving en de versoepelingen van nachtarbeid zouden telefonisch verder zijn gevoerd. “De voorbije weken is bijzonder had gewerkt, en we zijn gekomen tot een zeer breed pakket aan maatregelen", kondigt de premier aan tijdens de persconferentie over het begrotingsakkoord. Er komt een korting op de energiefactuur, kmo’s zouden in vrijgesteld worden van de afschaffing van het ziektebriefje en wie werkt zou een belastingkorting tot 150 euro krijgen. Een overzicht van wat we nu al weten over het begrotingsakkoord. Volg hier de State of the Union van premier Alexander De Croo in het federale parlement. 

458 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    3 jaar geleden
    En daar bent U Mr De Croo het beste voorbeeld van . Door Uw ondemocratische partij die de grootste verliezers waren bij de laatste verkiezingen bent U premier kunnen worden . U en Uw partij weten niet wat democratie wil betekenen .
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Meer verlof had beter geklonken en zou terecht zijn. Bedank in ieder geval.
  • Jacqueline Sels

    3 jaar geleden
    Ik denk dat de meeste mensen die geen (voor hen) geschikte job vinden en de meeste langdurig zieken hiet niet om gevraagd hebben. De consequente zwartwerkers daarentegen... de vloerder of schilder die na zijn uren nog bijverdient, de "zwarte" poetsvrouw, ... profiteren bewust van belastingontduiking en zorgen er voor dat anderen meer moeten betalen.
  • Etienne Goedertier

    3 jaar geleden
    Als men nu eens ging snoeien in het parlement? Het merendeel van de aanwezigen kennen we niet eens maar strijken allemaal wel riante lonen op!
  • Peter Vijverman

    3 jaar geleden
    Die uitleg gaat voor iedereen op Als de werkman/werkvrouw wat meer verdient zal er minder zwartwerk en belastingontduiking zijn