Vicepremier Sophie Wilmès (MR) verliet even de onderhandelingstafel omdat ze het niet eens was met de voorstellen over het fiscale gunstregime voor de eerste werknemer. Ze keerde uiteindelijk terug waarna een compromis werd bereikt, maar toen was het de beurt aan de PS om de stekker uit de gesprekken te halen.
Volledig scherm
Vicepremier Sophie Wilmès (MR) verliet even de onderhandelingstafel omdat ze het niet eens was met de voorstellen over het fiscale gunstregime voor de eerste werknemer. Ze keerde uiteindelijk terug waarna een compromis werd bereikt, maar toen was het de beurt aan de PS om de stekker uit de gesprekken te halen. © BELGA

Moeilijke ochtend na lange nacht onderhandelen over begrotingsakkoord: deze punten zorgden op laatste nippertje nog voor discussie

Het kernkabinet heeft dinsdagmorgen finaal dan toch een akkoord bereikt over de begroting en de dossiers die de voorbije dagen op de onderhandelingstafel lagen. De onderhandelingen sprongen vannacht nog af en premier De Croo (Open Vld) en een aantal andere ministers verlieten de tafel. De gesprekken over het gunstregime voor de eerste aanwerving en de versoepelingen van nachtarbeid zouden telefonisch verder zijn gevoerd.

  1. Beuk & Noot richt stilteklas in na overlijden van ‘kleine superheld’ Lowie (6): “Hij is altijd een deel van onze school gebleven”
    PREMIUM

    Beuk & Noot richt stilteklas in na overlijden van ‘kleine superheld’ Lowie (6): “Hij is altijd een deel van onze school gebleven”

    De gemeentelijke basisschool Beuk & Noot in Sint-Antonius Zoersel verkeert in rouw. Haar dappere leerling Lowie (6) is zondag overleden. De kleine superheld verloor de strijd tegen een hersentumor. Met hun verdriet kunnen zijn schoolgenoten, leerkrachten en ouders van leerlingen terecht in een stilteklas. “Dit brengt heel veel emoties naar boven, maar tegelijkertijd verbindt het ons allemaal”, aldus directrices Heidi Deturck en Machteld Bogaerts.
    Zoersel
  2. OVERZICHT. Weg met ziektebriefje voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotingsakkoord

    OVERZICHT. Weg met ziekte­brief­je voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotings­ak­koord

    Na een verwarrende nacht en ochtend werd uiteindelijk een begrotingsakkoord bereikt. Dat wordt bevestigd aan onze redactie door verschillende bronnen. De onderhandelingen sprongen vannacht nog af en premier De Croo (Open Vld) en een aantal andere ministers verlieten de tafel. De gesprekken over het gunstregime voor de eerste aanwerving en de versoepelingen van nachtarbeid zouden telefonisch verder zijn gevoerd. “De voorbije weken is bijzonder had gewerkt, en we zijn gekomen tot een zeer breed pakket aan maatregelen", kondigt de premier aan tijdens de persconferentie over het begrotingsakkoord. Er komt een korting op de energiefactuur, kmo’s zouden in vrijgesteld worden van de afschaffing van het ziektebriefje en wie werkt zou een belastingkorting tot 150 euro krijgen. Een overzicht van wat we nu al weten over het begrotingsakkoord. Volg hier de State of the Union van premier Alexander De Croo in het federale parlement.