© atv

Eigenaar Frituur Number 1 krijgt twee jaar cel met uitstel wegens bedreigingen aan ex-Miss België Ilse De Meulemeester

Antwerpen -

De correctionele rechtbank heeft Jacobus P., de Nederlandse eigenaar van Frituur Number 1, veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel, wegens bedreigingen aan het adres van voormalig miss België Ilse De Meulemeester. P. moet De Meulemeester ook een schadevergoeding van 2.000 euro betalen.

Op 22 april 2013 wilde Ilse De Meulemeester haar zoontje naar school brengen maar toen ze net de auto waren ingestapt, werd haar Cayenne aangereden door een Range Rover, die van Jacobus P. Een voorbijganger kon gelukkig net op tijd wegspringen. “Een zware aanrijding. Haar deur kon niet meer open en er lekte vloeistof uit de wagen. Zij en haar zoontje hebben doodsangsten uitgestaan”, zei haar advocaat over het incident. Niet veel later dook de Range Rover opnieuw op en een tweede keer werd De Meulemeester aangereden. De man achter het succesverhaal van Frituur Number 1 in Antwerpen werd die nacht nog gearresteerd en voorgeleid.

De poging tot doodslag wordt echter niet weerhouden. De rechtbank herkwalificeert de dubbele aanrijding door P. als het uiten van bedreigingen. Dus wordt de frituurbaas die De Meulemeester wilde omverrijden veroordeeld tot twee jaar met uitstel voor het bedreigen van de ex-miss. Hij heeft haar namelijk over een lange periode bedreigd en belaagd omdat ze niet op zijn avances inging, ook niet na het geven van dure cadeaus.

Ilse De Meulemeester krijgt dus een schadevergoeding van 2.000 euro, ze vroeg aanvankelijk 10.000 euro.

 JVDAA, lto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen