Straks grootste EuroMillions-jackpot ooit te winnen

 ©  Shutterstock

220 miljoen euro. Zo veel kan je dinsdag winnen bij EuroMillions. Het gaat om de grootste jackpot ooit van de Europese loterij.

mtm

Er was niemand die afgelopen vrijdag de cijfers 1, 10, 23, 42, 46 én de sterren 3 en 5 aankruiste op zijn EuroMillions-biljet, waardoor de jackpot van 202 miljoen euro voor de trekking van dinsdag werd opgetrokken naar 220 miljoen euro. Dat is de grootste jackpot ooit, het vorige record dateerde van februari van dit jaar. Toen won een Zwitser nog 210 miljoen euro.

“Het reglement van EuroMillions bepaalt dat de jackpot kan stijgen als er geen winnaar is”, zo verklaarde Joke Vermoere, woordvoerster van de Nationale Loterij, eerder al. “Maar daar zit natuurlijk wel een limiet op.”

Die limiet stond tot december 2020 op 200 miljoen euro en werd toen gewonnen door een Fransman. Maar in het reglement staat ook nog een andere interessante regel. De volgende keer dat die limiet bereikt wordt, mag het plafond met 10 miljoen opgetrokken worden. Zo kon er in februari voor 210 miljoen euro gespeeld worden en nu dus voor 220 miljoen euro. Pas als deze jackpot eruit gaat, kan het maximumbedrag volgende keer oplopen tot 230 miljoen. De ultieme limiet is momenteel vastgelegd op 250 miljoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen