Premier Alexander De Croo in het federaal parlement.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo in het federaal parlement. © Photo News

Regering pakt enkele taboes aan, maar schuift er ook door: zo moet arbeidsmarkt een beetje aantrekkelijker worden

“Wij pakken taboes aan die al decennia’s bestaan in de Wetstraat”, zo sprak liberaal vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gisteren op de persconferentie. En ja, de regering zet wel enkele stapjes op het vlak van het heractiveren van langdurig zieken - waar beperkte sancties worden geïntroduceerd. Maar evengoed werden taboes doorgeschoven naar de sociale partners.

47 reacties

  • daan aerts

    3 jaar geleden
    Sommige jobs die ze aanbieden wil gewoon niemand niet doen. En dan moet je ook nog in het weekend beschikbaar zijn voor 11 euro bruto per uur. Dat ze daar iets aan doen de grootgraaiers van politici en hun aanhang
  • Ferdinand Drees

    3 jaar geleden
    De gepensioneerden krijgen niets. De verklaringen van Groene Tine en Devriendt doen de burger lachen. Waarom geen kerncentrales bouwen zoals bv Frankrijk. Zij verkiezen de sterk vervuilende gascentrales als overgangsoplossing tot er voldoende groene energie is. Binnenkort kunnen we een milieutaks betalen voor de uitstoot van die centrales. Taks op diesel voor beroepsvoertuigen? Wie gaat dat uiteindelijk betalen, de verbruiker door prijsstijgingen dus de burger.Zielig
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Het taboe dat politici nooit in eigen vlees zullen snijden is anders mooi in stand gebleven.
  • marc castermans

    3 jaar geleden
    Waarom ging de Vivaldi-regering het geld niet halen door de senaat af te schaffen, de provincies idem dito, de duizenden onnodige politiekers in de RvB, hun riante uittredingsvergoedingen en bij de dotaties aan de koninklijke familie? Waarom wordt de werkende Vlaming en de gepensioneerde niets gegund dan de zogezegd sociale 20% te sponsoren? Is dat een visie hebben op lange termijn, zijn dat structurele maatregelen, neen dit is momentane onderstutting van een bouwvallig, afgeleefd huis.
  • Evan De Jongh

    3 jaar geleden
    In de bewaking word je pas betaald aan nachttarief vanaf 22u, hoe is dat dan eerlijk dat iemand anders vanaf 20u nachttarief krijgt en wij pas vanaf 22u?