“Ik vind dat die rok autoriteit en klasse uitstraalt naar de passagiers toe.” Martine*  werkt al 34 jaar als stewardess en heeft zo haar bedenkingen bij de nieuwe dresscode van SkyUp.
Volledig scherm
“Ik vind dat die rok autoriteit en klasse uitstraalt naar de passagiers toe.” Martine* werkt al 34 jaar als stewardess en heeft zo haar bedenkingen bij de nieuwe dresscode van SkyUp. © Getty Images

Zeggen Belgische stewardessen binnenkort ook hun kokerrok en hakken vaarwel? “Een stewardess op sloefkes, dat klopt niet”

Hoge hakken, een kokerrok, een strak hemd en een foulard om de nek: dat is het beeld dat we hebben van een stewardess. Maar in Oekraïne maken ze nu komaf met die strakke, oncomfortabele outfits. Bij SkyUp mag het vliegend personeel voortaan kiezen voor broeken in een zachte stof en gemakkelijke sneakers. Volgen onze luchtvaartmaatschappijen binnenkort ook? Wij vroegen twee Belgische stewardessen hoe ze zich voelen bij het gebruikelijke uniform. “Op mijn hakken voel ik me echt een chique madame!”