Cryptomiljardair Mike Novogratz noemt de anti-Bitcoin-opvattingen van JP Morgan-CEO Jamie Dimon “naïef”

Galaxy Digital-CEO Mike Novogratz heeft recente anti-crypto-uitlatingen van JP Morgan-CEO Jamie Dimon weggelachen. “Voor een man die prima werk heeft geleverd met het leiden van een gigantische bank, zijn die opvattingen over BTC sophomoric (wat zoveel betekent als: “onvolwassen” of “naïef”, red.),” zei Novogratz. De JP Morgan-baas geldt allang als Bitcoinscepticus, en herhaalde maandag zijn wantrouwen in de cryptomunt. Ook vroeg Dimon zich af of de voorraad van Bitcoin echt kan worden afgetopt op 21 miljoen.

Welles-nietes: miljardair Mike Novogratz noemt Jamie Dimons mening over Bitcoin waardeloos, bericht Business Insider.

Dat de JP Morgan-baas een Bitcoinscepticus is, is intussen bekend. Hij herhaalde maandag zijn wantrouwen tegenover de cryptomunt, ondanks het feit dat de grote bank de eerste in z’n soort werd die vermogende klanten toegang gaf tot cryptofondsen.

“Zo vreemd. Voor een man die prima werk heeft geleverd met het leiden van een gigantische bank, zijn die opvattingen over BTC naïef – en hij blijft (gewoon zulke opmerkingen maken),” tweette Novogratz maandag. “Ik bid dat ik mijn hele leven open-minded blijf.”

Ook Twitter-CEO Jack Dorsey reageerde op de scepsis van Dimon en zei: “Ik denk persoonlijk dat Jaime Dimon meer waard is voor Bitcoin.”

Voorraad

Dimon maakte zijn opmerkingen op de dag dat Bitcoin een vijfmaandelijks koersrecord brak en boven de 57.000 dollar klom, waardoor de j-o-j-winst tot nu toe op 96% kwam. Een deel van zijn scepsis heeft betrekking op de voorraad van de naar marktwaarde grootste cryptomunt, die is afgetopt op 21 miljoen munten.

“Hoe weet je dat het eindigt met 21 miljoen (Bitcoins)? Lezen jullie allemaal algoritmes? Geloven jullie dat allemaal? Ik weet het niet, ik ben altijd een scepticus geweest over dat soort dingen,” zei Dimon volgens Yahoo Finance.

Inflatiehedge

De meeste voorstanders geloven dat de eindige voorraad van Bitcoin dient als inflatiehedge, wat heeft geholpen om de waarde van de munt op te drijven. Dit argument werd kracht bijgezet sinds de voorbije jaren centrale banken wereldwijd de voorraad fiatgeld hebben uitgebreid om hun respectievelijke inflatiedoelstellingen te halen. Nationale munteenheden hebben daarbij aan waarde ingeboet.

Vorige maand zei Dimon dat hij geen Bitcoinbelegger is, omdat hij er niet om geeft en dat geld lenen om het te kopen dwaas is. Hij zei dat het hem zelfs niet zou kunnen schelen als de prijs tien keer zou stijgen.

In 2017 noemde hij Bitcoin een bubbel die erger is dan de tulpengekte in de Gouden Eeuw. Ook zei hij dat hij elke JP Morgan-handelaar ging ontslaan die er transacties mee deed …

Meer