Bij de inrit aan de Venlosesteenweg komt een zuil met de aanduiding van de bedrijven. 

De 7 Ambachten wordt KMO-zone

Kinrooi -

De overblijfselen van de oude overdekte rommelmarkt ‘De 7 Ambachten’ langs de Venlosesteenweg in Ophoven worden binnenkort helemaal opgeruimd. Ze maken plaats voor 23 moderne en duurzame KMO-units.

Het college van burgemeester en schepenen heeft de vergunningsaanvraag voor dit project van de West-Vlaamse vastgoedontwikkelaar Hercull en het Limburgs klimaatbedrijf Isola goedgekeurd.

Burgemeester Jo Brouns (CD&V): “Ook de nu nog overblijvende gebouwen worden gesloopt. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het gebied in te kleuren als woonuitbreiding, maar dat idee hebben we laten varen. Het perceel is volgens het gewestplan nog steeds een gebied voor ambachtelijke bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s). Gezien de schaarste aan dit soort gronden hebben we, in overleg met UNIZO Kinrooi, besloten om hier aan kleinere ondernemingen de kans te bieden om zich te komen vestigen. Deze toekomstige zone wordt voor plaatselijke KMO’s dus een mooie aanvulling op de industriezone Leuerbroek waar de grotere bedrijven gehuisvest zijn.”

Schepen van Lokale Economie Peter Nies (CD&V): “Er komen op de site 23 KMO-units met een oppervlakte tussen 140 en 290 vierkante meter. Het project in Ophoven zal de naam Kallisto krijgen. De bouwhoogte van de units schommelt tussen de 7 en 8 meter. Het algemene gevelbeeld zal bestaan uit grijze betonplint en grijze aluminium sandwichpanelen.” (PaBr)