Ook Dina Tersago at twee weken lang ziekenhuiskost. Daar werd ze niet vrolijk van. "Alles smaakt zo bloemig"
Volledig scherm
PREMIUM
Ook Dina Tersago at twee weken lang ziekenhuiskost. Daar werd ze niet vrolijk van. "Alles smaakt zo bloemig" © VTM

Getest: ziekenhuiseten maakt je alleen maar zieker. Na 2 weken al dramatisch effect op bloedwaarden

Klopt het flauwe ziekenhuiskost je nog slapper maakt? Dina Tersago testte dat voor het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’. Met negen andere vrijwilligers at ze drie keer per dag ziekenhuismaaltijden. “Niet te vreten, maar alles voor de wetenschap”. Twee weken volstond om al een dramatisch effect op de bloedwaarden te zien. Hoe ongezond dat een mens maakt, lees je hier. Maar het kan ook anders. Eén Vlaams ziekenhuis slaagt er in alles 100% vers aan te bieden.

117 reacties

  • Wendy De Roeck

    3 jaar geleden
    Waarom niet samenwerken met de boeren?
  • marina beeten

    3 jaar geleden
    Ik heb na mijn bevalling aantal dagen in ziekenhuis gelegen en het eten was op zich niet slecht, alleen ik had last van een te hoge bloeddruk, wegens beginnende zwangerschapsvergiftiging en mijn eten was wel heel erg zout. Mijn man is kok geweest en hij houd op zich van stevig gekruid maar zelfs zij zei dat het puur zout was…niet echt goed als je daar ligt met een te hoge bloeddruk lijkt me
  • Rudi Vanden

    3 jaar geleden
    Ik heb al meermaals in het U.Z. Jette verbleven voor langere periodes en ben zeer tevreden over het eten,wat je moet doen bij opname is de diëtiste contacteren om uw voeding samen met u te bepalen,dan kan je heel wat zelf bepalen,zelfs wat je niet graag eet of juist wel,mijn eetplateau was dag en nacht verschil met mijn buurman in de kamer. Je mag niet vergeten dat het eten niet mag overhellen in bepaalde richtingen,maar nogal neutraal moet zijn naar vet,vezels,mineralen,dat wordt bijgestuurd D1
  • Karin langé

    3 jaar geleden
    Heb reeds veel tijd in het ziekenhuis doorgebracht, inderdaad is dat niet altijd goed vooral veel diepvries eten , en vooral smaakloos.Gelukkig familie die regelmatig de koelkast vulde met vers fruit en zuivel of naar de cafetaria iets voor mij ging halen
  • Bernard Laverge

    3 jaar geleden
    Er is voor niets geld in België. Omdat de fiscale wetten goed zijn voor de grootverdieners. Wie al veel heeft, krijgt veel. Het typische Mattheus effect.