Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © Photonews

En dan nu kibbelen over kernuitstap: oppositie duwt waar het pijn doet bij Vivaldi

Dat het sociaal energietarief verlengd wordt, vindt de oppositie een goede zaak. “Maar daar heeft 80% van de bevolking, ook werkende mensen met een laag loon, nog steeds niets aan”, klonk het kritisch. Dat premier De Croo met geen woord repte over de kernuitstap - wat volgende maand de nieuwe splijtzwam van Vivaldi dreigt te worden - stootte op onbegrip. “Is onze energievoorziening dan geen thema?” 

85 reacties

  • Danny Govaerts

    2 jaar geleden
    Ze moeten niet kibbelen over die oude centrales ! Ze moeten nieuwe bestellen de veiligste modernste . Die oude moeten dienst doen tot er nieuwe draaien. Onder bestuur van de staat. Het goedkoopste en niet verkopen na dat ze afgeschreven is.
  • Sylvain Helsen

    2 jaar geleden
    Kernenergie is heel misschien in eerste instantie de eerst beste oplossing bij een energietekort. Maar wervelstormen zullen steeds krachtiger worden. En ze zullen zich niet beperken tot de VS. Ze zullen ook altijd in kracht gaan toenemen. En ook tsunami's zouden ook wel eens in onze contreien in de nabije toekomst kunnen gaan plaatsvinden. Dan heb je het niet over een natuurkr8 van ergens in de buurt van 100 km per uur maar eerder iets in de richting van 1000 kilometer per uur.
  • vanaeken jokke

    2 jaar geleden
    Voor een peulschil verkocht aan Frankrijk door regering Verhofstad de socialisten en groen Geert Tamsyn .Het fabeltje ze gingen de stroom daardoor goedkoper maken het zijn de Franse aandeelhouder die er rijker van werden en de Belgen armer werden.Wacht nog even Tinne haalt alles uit de stroomfactuur dat er niet thuis hoort WAAR gaat Tinne het geld vandaan halen om de gemiste inkomsten te recupereren.Wie gaat daar voor opdraaien Geert.
  • Andre callens

    2 jaar geleden
    Een ander thema is , wie besliste de sluiting van de kerncentrales ? Bij de vorming van de regering Verhofstadt in 1999 hadden zij net als nu met Vivaldi geen meerderheid zonder Agalev (groen) . Als pasmunt heeft groen toen de sluiting afgedwongen. Waarom willen wij gascentrales zetten als zoals nu 40% van onze stroom opgewekt kan worden via de kerncentrales ? Verstraeten neemt een ideologische beslissing niet in ons belang.
  • Ivan Smissen

    3 jaar geleden
    Ik stemde groen voor bekwame, degelijke politici zoals Rzoska en Calvo. En wat kregen we? De Sutter en Van der Straeten. Tja, dat was dan ook de eerste en laatste keer dat ik voor die geitenwollensokkenpartij gestemd heb.