Nina Van Eeckhaut (l) treedt op als advocate voor de mama en pluspapa van Sharon Gruwez (r)
Volledig scherm
PREMIUM
Nina Van Eeckhaut (l) treedt op als advocate voor de mama en pluspapa van Sharon Gruwez (r) © PN/Verbeke

ASSISEN. “Kroniek van een aangekondigde moord”: familie van Sharon (22) is ervan overtuigd dat Davy haar dood wilde

Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge“Davy Kesteman wist wat de gevolgen zouden zijn als hij bijna een minuut lang zijn gaspedaal vol induwde en die bocht indook, met Sharon zonder gordel naast hem op de passagierszetel.” De burgerlijke partijen vroegen donderdagvoormiddag aan de volksjury om de beklaagde schuldig te verklaren aan moord op Sharon Gruwez (22). Voor de jonge vrouw zelf waren er niets dan mooie woorden, die enkele juryleden zelfs tot tranen toe bewogen. “De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Sharon”, klonk het uit de mond van de advocaten.

  1. ASSISEN. “Ik kick er wel op om kippen te doden”: Davy (32) choqueerde ex-vriendin met vreemde uitspraken
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. “Ik kick er wel op om kippen te doden”: Davy (32) choqueerde ex-vrien­din met vreemde uitspraken

    “Hij stelde me ooit de vraag of ik iemand zou kunnen vermoorden. Ik kreeg alleen maar meer angst.” Een ex-vriendin houdt weinig positieve herinneringen over aan haar relatie met Davy Kesteman (32). Een verhaal over zijn kippen bezorgde haar onder meer koude rillingen. Over de dood van Sharon (22) blijft de beschuldigde zich dan weer niets herinneren. Ook al deed de voorzitter er bij aanvang van de zittingsdag alles aan om komaf te maken met zijn ‘geheugenverlies’.
  2. Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z’n ex-vriendin Sharon (22): “Dit was géén ongeval”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z’n ex-vrien­din Sharon (22): “Dit was géén ongeval”

    1,47 promille had Poperingenaar Davy Kesteman (32) in z’n bloed toen hij op 1 november 2018 aan bijna 200 km/u uit de bocht vloog met zijn BMW 316. Zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) werd uit de wagen geslingerd en stierf ter plaatse. Een proces voor de politierechtbank, zo leek het, maar drie jaar later staat Kesteman plots voor het hof van assisen voor moord. Door een klacht van de nabestaanden, die niet geloven in een ongeval. “Als ik je niet kan hebben, zal niemand je hebben”, hoorden zij Kesteman meermaals zeggen tegen Sharon.