©  Shutterstock

De comeback van de pumpkin spice latte: zo maak je het gezelligste drankje van de herfst

Het herfstseizoen is een paar weken bezig, het weer is ernaar en dat betekent dat het de perfecte tijd is voor een pumpkin spice latte. Het koffiedrankje staat intussen weer op de menukaart van keten Starbucks, maar je kunt het ook gewoon zelf maken en er knus mee in de zetel gaan zitten voor tv. Wij bundelden drie, licht variërende, recepten.

Hanne Vandenweghe

RECEPT 1

BBC Good Food

Nodig

  • 2 tl pompoenpuree
  • Snufje gemalen kaneel, plus extra om te serveren
  • Snufje gemalen gember
  • Snufje gemalen nootmuskaat
  • 30 ml espresso of sterke koffie
  • 250 ml melk naar keuze

Bereidingswijze

Nodig

  • Doe de pompoenpuree in een groot hittebestendig glas of kies voor een mok.
  • Roer de kruiden en espresso erdoor.
  • Verwarm de melk in een steelpannetje op laag vuur tot het stoomt en schuimt. Schenk in.
  • Roer alles goed door.
  • Bestrooi met meer kaneel of wat pompoenkruiden voor het serveren.

 ©  Shutterstock

RECEPT 2

Barista Valentine Wanders, koffiebar Het Momentin Gent

Nodig

  • Pumpkin spice kruiden (kun je kopen in de betere kruidenzaak)
  • 180 ml verse volle melk of havermelk
  • Kaneelstokje of cayennepeper
  • Een shotje (20 ml) espressokoffie
  • Opschuimer

Bereidingswijze

  • Warm de melk op met de kruiden er alvast bij. Door deze al te mengen, krijg je straks een intensere smaak.
  • Houd de temperatuur wel onder de 72 graden, anders krijg je een aangebrand smaakje.
  • Neem het shotje espresso en doe in een mok. Tip: de gemiddelde lattedrinker geeft de voorkeur aan een zachte koffiesmaak. Je kan het drankje dus ook maken met eender welke koffie je thuis hebt.
  • Giet er de warme melk bij. Die kun je ook even opschuimen met een opschuimer.
  • Werk af met iets geurigs dat bij het herfstseizoen past, zoals een kaneelstokje. Of ga voor een snufje cayennepeper voor een pittige versie van de latte.

RECEPT 3

Van Starbucks zelf

Voor de siroop

Nodig

  • 1,5 kop suiker
  • 1,5 kop water
  • 6 kaneelstokjes
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gemalen gember
  • 2 tl gemalen nootmuskaat
  • 4 eetlepels gepureerde pompoen

Voor de latte

Nodig

  • 1 kopje volle melk
  • 1 g Starbucks Espresso Roast
  • 3 el siroop
  • een half kopje slagroom
  • 1 snuf pompoentaartkruiden

Bereidingswijze

Voor de siroop

  • Doe de suiker en het water in een pan en breng aan de kook.
  • Als de suiker is opgelost, voeg je kaneelstokjes, gemalen kruidnagel, gember, nootmuskaat en pompoenpuree toe en laat je 20 minuten sudderen.
  • Haal van het vuur en zeef de siroop.

Voor de latte

  • Verwarm en schuim melk op, bijvoorbeeld in de Aeroccino-opschuimer van Nespresso.
  • Bereid de Espresso Roast-koffie.
  • Doe je zelfgemaakte siroop in een mok, gevolgd door de hete espresso en roer door elkaar.
  • Vul de mok met de verwarmde, opgeschuimde melk. Giet tot ¾ vol en garneer met slagroom.
  • Bestrooi met pompoentaartkruiden.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer