De comeback van de pumpkin spice latte: zo maak je het gezelligste drankje van de herfst
Het herfstseizoen is een paar weken bezig, het weer is ernaar en dat betekent dat het de perfecte tijd is voor een pumpkin spice latte. Het koffiedrankje staat intussen weer op de menukaart van keten Starbucks, maar je kunt het ook gewoon zelf maken en er knus mee in de zetel gaan zitten voor tv. Wij bundelden drie, licht variërende, recepten.
Doe de pompoenpuree in een groot hittebestendig glas of kies voor een mok.
Roer de kruiden en espresso erdoor.
Verwarm de melk in een steelpannetje op laag vuur tot het stoomt en schuimt. Schenk in.
Roer alles goed door.
Bestrooi met meer kaneel of wat pompoenkruiden voor het serveren.
RECEPT 2
Barista Valentine Wanders, koffiebar Het Momentin Gent
Nodig
Pumpkin spice kruiden (kun je kopen in de betere kruidenzaak)
180 ml verse volle melk of havermelk
Kaneelstokje of cayennepeper
Een shotje (20 ml) espressokoffie
Opschuimer
Bereidingswijze
Warm de melk op met de kruiden er alvast bij. Door deze al te mengen, krijg je straks een intensere smaak.
Houd de temperatuur wel onder de 72 graden, anders krijg je een aangebrand smaakje.
Neem het shotje espresso en doe in een mok. Tip: de gemiddelde lattedrinker geeft de voorkeur aan een zachte koffiesmaak. Je kan het drankje dus ook maken met eender welke koffie je thuis hebt.
Giet er de warme melk bij. Die kun je ook even opschuimen met een opschuimer.
Werk af met iets geurigs dat bij het herfstseizoen past, zoals een kaneelstokje. Of ga voor een snufje cayennepeper voor een pittige versie van de latte.
Doe de suiker en het water in een pan en breng aan de kook.
Als de suiker is opgelost, voeg je kaneelstokjes, gemalen kruidnagel, gember, nootmuskaat en pompoenpuree toe en laat je 20 minuten sudderen.
Haal van het vuur en zeef de siroop.
Voor de latte
Verwarm en schuim melk op, bijvoorbeeld in de Aeroccino-opschuimer van Nespresso.
Bereid de Espresso Roast-koffie.
Doe je zelfgemaakte siroop in een mok, gevolgd door de hete espresso en roer door elkaar.
Vul de mok met de verwarmde, opgeschuimde melk. Giet tot ¾ vol en garneer met slagroom.
Bestrooi met pompoentaartkruiden.
Boven op jouw abonnement op Het Belang van Limburg heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere nieuwsmerken van Mediahuis.