Geert Molenberghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedubbelen, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”

Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt weer sneller. Maandag werden 3.902 gevallen opgetekend in één dag tijd. Het is al bijna een half jaar geleden dat dit aantal nog zo hoog lag. “Vlaanderen heeft het gevoel dat het helemaal voorbij is, maar dat is niet zo”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE. Hij benadrukt wel dat de situatie in de ziekenhuizen zeker niet meer zo erg zal worden als vorig jaar.

38 reacties

  • Linda MOENS

    3 jaar geleden
    Als gewone steveling ga ik er vanuit dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het driedubbele verminderen i.p.v. vermeerderen. Het aantal gevaccinneerden, bijna 92 %, is toch niet meer van die aard dat de cijfers blijven ontsporen ? En binnenkort zit iedereen aan een een 3de prik. Als dit zo is, komen we hier nooit meer uit.
  • Liesbeth Cuppens

    3 jaar geleden
    Wanneer menbu nog niet inziet dat men de coronaprik moet verplichten, dan vraag ik mij af wanneer wel. Behalve medische redenen is geen enkele uitleg om geen prik te laten zetten.
  • Emmanuel Veraart

    3 jaar geleden
    Het wordt nu stillaan duidelijk dat het gehoopte resultaat van het vaccineren er niet is en als je het mij vraagt er ook nooit zal komen.
  • paul de ganck

    3 jaar geleden
    velen denken hier dat ze niet zwaar ziek kunnen worden door corona ondanks het feit dat men dubbel gevaccineeerd is
  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    Doen zoals in Italie : geen coronapaspoort, niet binnen op het werk en loonverlies tot je gevaccineerd bent. Bij de eerste lockdown zwaarst getroffen , dus de juiste beslissing is zwaarste maatregel. Hier zijn ze al 6 maanden bezig over verplichting in de zorgsector en ze weten nog niet hoe ze het kunnen verplichten.