Davy Kesteman en slachtoffer Sharon Gruwez.
Volledig scherm
PREMIUM
Davy Kesteman en slachtoffer Sharon Gruwez. © Photonews/RV

ASSISEN. Davy Kesteman (32) biedt verontschuldigingen aan in laatste woord: “Ik heb dood van Sharon nooit gewild”

Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge“Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is voor de familie en voor Sharon. Ik heb dit nooit gewild.” Davy Kesteman (32) heeft vrijdagmorgen op z’n assisenproces nog een laatste keer het woord gekregen, alvorens de volksjury zich terugtrok voor het beraad over de schuldvraag. De Poperingenaar bood de familie van Sharon Gruwez (22) nog een laatste keer zijn verontschuldigingen aan. De jury moet nu beslissen of haar dood een ongeval was of een brutale moord.

  1. ASSISEN. “Ik kick er wel op om kippen te doden”: Davy (32) choqueerde ex-vriendin met vreemde uitspraken
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. “Ik kick er wel op om kippen te doden”: Davy (32) choqueerde ex-vrien­din met vreemde uitspraken

    “Hij stelde me ooit de vraag of ik iemand zou kunnen vermoorden. Ik kreeg alleen maar meer angst.” Een ex-vriendin houdt weinig positieve herinneringen over aan haar relatie met Davy Kesteman (32). Een verhaal over zijn kippen bezorgde haar onder meer koude rillingen. Over de dood van Sharon (22) blijft de beschuldigde zich dan weer niets herinneren. Ook al deed de voorzitter er bij aanvang van de zittingsdag alles aan om komaf te maken met zijn ‘geheugenverlies’.
  2. ASSISEN. Waar is geheugenkaart uit dashcam van beschuldigde? “Intensief speurwerk van politie en groendienst leverden niets op”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Waar is geheugen­kaart uit dashcam van beschuldig­de? “Intensief speurwerk van politie en groen­dienst leverden niets op”

    Groot mysterie in het onderzoek naar de dodelijke crash van Sharon Gruwez (22) blijft de onvindbaarheid van de geheugenkaart uit de dashcam van Davy Kesteman (32). Werd die door diens moeder uit het wrak gehaald of raakte hij verloren bij de crash? “Het is alleszins mogelijk om dat kaartje te verwijderen”, stelde de verkeersdeskundige maandag in het Brugse assisenhof. De voorzitter gaf hem de opdracht om restanten van het toestel te onderzoeken, net als bewakingsbeelden waarop plots wél een remlicht van de BMW 316 te zien zou zijn.
  1. Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z’n ex-vriendin Sharon (22): “Dit was géén ongeval”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z’n ex-vrien­din Sharon (22): “Dit was géén ongeval”

    1,47 promille had Poperingenaar Davy Kesteman (32) in z’n bloed toen hij op 1 november 2018 aan bijna 200 km/u uit de bocht vloog met zijn BMW 316. Zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) werd uit de wagen geslingerd en stierf ter plaatse. Een proces voor de politierechtbank, zo leek het, maar drie jaar later staat Kesteman plots voor het hof van assisen voor moord. Door een klacht van de nabestaanden, die niet geloven in een ongeval. “Als ik je niet kan hebben, zal niemand je hebben”, hoorden zij Kesteman meermaals zeggen tegen Sharon.
  2. ASSISEN. Advocaat van Davy (32) bikkelhard voor onderzoeksrechter: “Sorry, maar dan zou u beter iets anders gaan doen”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Advocaat van Davy (32) bikkelhard voor onderzoeks­rech­ter: “Sorry, maar dan zou u beter iets anders gaan doen”

    De Ieperse onderzoeksrechter Kristof Vulsteke startte vier dagen na haar overlijden een onderzoek naar de dodelijke crash waarin Sharon Gruwez (22) het leven liet. Een klacht met burgerlijke partijstelling van de nabestaanden lag aan de basis daarvan. “Hij is een psychopaat die z’n vriendin niet kan afstaan”, klonk het over Davy Kesteman (32). Diens advocaten haalden maandagnamiddag bijzonder hard uit naar de onderzoeksrechter. En naar de familie van Sharon.
  1. ASSISEN. Beschuldigde herinnert zich niets meer van de fatale crash die Sharon (22) het leven kostte: “Maar ik hield van haar en van m’n auto’s. Ik zou haar nooit iets aandoen”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Beschuldig­de herinnert zich niets meer van de fatale crash die Sharon (22) het leven kostte: “Maar ik hield van haar en van m’n auto’s. Ik zou haar nooit iets aandoen”

    Geen traan liet Davy Kesteman (32) tijdens z’n verhoor in het Brugse assisenhof. Schijnbaar onbewogen en bij momenten zelfs arrogant herhaalde de Poperingenaar dat de dood van zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) een ongeval was. “Waarom hij dan liefst 191 kilometer per uur reed op het moment van de crash?”, vroeg de voorzitter zich meermaals af. “Ik heb er geen verklaring voor”, antwoordde Kesteman evenveel keer. “Van de crash herinner ik me niets.”