BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Coronapas in Brussel uitgebreid: hier moet je een Covid Safe Ticket voorleggen en andere dingen die je moet weten

Brussels GewestVanaf vandaag treedt de uitbreiding van de coronapas in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest in werking. Het Brussels parlement zette vorige week het licht op groen.  Onder meer op café en restaurant moet je voortaan een Covid Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. In onderstaand overzicht sommen we alle details over dat CST nog eens op in vraag en antwoord. 

22 reacties

  • Signe Verhaert

    3 jaar geleden
    Dat ze het gewoon is over heel belgie doen
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    Nu kunnen ze een half uurtje rijden en kunnen ze in Vlaanderen zich volledig uitleven zonder coronapas . Er zijn zelf kortingen voorzien voor groepen vanaf 8 man ! Doen !
  • Marc Van den Braek

    3 jaar geleden
    En zo zet Vlaanderen zich buitenspel en komen ze van alle kanten bij ons terecht. Met dank aan de Vlaamse regering.
  • Carlo Verstappen

    3 jaar geleden
    We stopte gisteren tijdens een motor rit in een dorpje in Nederland aan een café voor een koffie en moesten ons Coronapaspoort laten zien, dat was geen probleem iedereen had het. Geen Coronapaspoort geen koffie. Waarom is dat voor onze regering zo een probleem? Verplicht voor heel België een Coronapaspoort op straf van boeten.
  • Jacky Leman

    3 jaar geleden
    Bye bye Brussel en Wallonië. Zelfs bye ook Vlaanderen. Je wordt hier door de hele horeca uitgemolken. Zal mijn duizenden euro’s wel in Nederland uitgeven. Veel goedkoper en nog vriendelijk ook
  1. Gezondheid Brusselaars verbetert, maar niet voor iedereen: “In Brussel kampt 10% van de bevolking met ernstige vocht- of schimmelproblemen”

    Gezondheid Brusse­laars verbetert, maar niet voor iedereen: “In Brussel kampt 10% van de bevolking met ernstige vocht- of schimmel­pro­ble­men”

    De gezondheid van de Brusselaars heeft de afgelopen jaren een positieve wending genomen. De levensverwachting is toegenomen en er zijn minder sterfgevallen door kanker. Echter, de gezondheidsverbeteringen zijn niet gelijk verdeeld over de bevolking, en milieuvervuiling heeft nog steeds een significante impact. Dat blijkt uit de recent gepubliceerde Brusselse Gezondheidsindicatoren 2024, uitgevoerd door het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn van Vivalis. “Luchtvervuiling veroorzaakt jaarlijks 930 vroegtijdige sterfgevallen in Brussel, en daar zijn kansarme mensen de dupe van.”
    Stad Brussel
  2. Schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) reageert op uw suggesties voor een betere mobiliteit in Halle: “Vroeger was het echt niet overal beter”
    PREMIUM

    Schepen van Mobiliteit Bram Vanden­broec­ke (Groen) reageert op uw suggesties voor een betere mobiliteit in Halle: “Vroeger was het echt niet overal beter”

    Wie wel eens met de wagen door Halle rijdt, weet dat je op sommige plaatsen geduld moet oefenen. Veel geduld. Daarom vroegen we uw mening. Op de vraag ‘Wat kan er beter aan het mobiliteitsplan in Halle?’ kregen we enorm veel reacties. Wij trokken met de vaakst voorkomende suggesties naar schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen): “Ik ben verbaasd dat één van de grootste probleempunten niet één keer benoemd werd.”
    Halle