Davy Kesteman werd vrijdagmiddag schuldig bevonden aan moord op Sharon Gruwez.
Volledig scherm
Davy Kesteman werd vrijdagmiddag schuldig bevonden aan moord op Sharon Gruwez. © Photo News

ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten”

Boezinge/Vleteren/Poperinge/BruggeIn het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten, heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.

  1. ASSISEN. Advocaten van Davy Kesteman (32): “Als hij Sharon dood wilde, waarom nam hij dan geen mes of reed hij niet tegen een gevel?”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Advocaten van Davy Kesteman (32): “Als hij Sharon dood wilde, waarom nam hij dan geen mes of reed hij niet tegen een gevel?”

    “Davy Kesteman heeft dat ongeval nooit kunnen ensceneren. Hij stuurde zelfs naar rechts.” De advocaten van de verdediging hebben aan de volksjury gevraagd om hun cliënt enkel schuldig te verklaren aan onopzettelijke doding. “Waarom dan die enorme snelheid? Davy en Sharon hielden daar gewoon van”, stelden meesters Mounir en Omar Souidi. Na hun pleidooi besliste de voorzitter de planning om te gooien en het beraad over de schuldvraag naar vrijdag te verschuiven.
  2. ASSISEN. Sharon (22) had al nieuwe vriend toen ze het leven liet naast Davy Kesteman (32): “Er groeide iets moois tussen ons, maar we kregen geen kans”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Sharon (22) had al nieuwe vriend toen ze het leven liet naast Davy Kesteman (32): “Er groeide iets moois tussen ons, maar we kregen geen kans”

    Op het assisenproces rond de dood van Sharon Gruwez, getuigde dinsdagavond haar nieuwe vriend, waarmee ze al een drietal maanden heel close was. Zijn getuigenis ontkrachtte meteen de stelling van Davy Kesteman (32) dat hij nog altijd een relatie had met Sharon. “We hadden plannen om verder te gaan in onze relatie, maar nu zal dat nooit meer kunnen. Misschien is Kesteman wel ontploft toen hij onze berichtjes op haar gsm las.” Ook de vriendinnen van Sharon bevestigen dat de relatie tussen haar en Kesteman voorbij was. Of hoe de verdachte het wederom hard te verduren kreeg. Lees er alles over in ons dossier.