Openbaar aanklager Serge Malefason (r) hakte tijdens het proces hard in op Davy Kesteman (l).
Volledig scherm
PREMIUM
Openbaar aanklager Serge Malefason (r) hakte tijdens het proces hard in op Davy Kesteman (l). © Photo News

ASSISEN. Procureur-generaal vraagt 25 jaar opsluiting voor Davy Kesteman (32): “Hij is geen Dutroux, dus ik wil hem niet levenslang in de gevangenis”

Boezinge/Vleteren/Poperinge/BruggeOpenbaar aanklager Serge Malefason heeft in het Brugse assisenhof 25 jaar opsluiting gevraagd voor Davy Kesteman (32). De Poperingenaar werd eerder op de dag schuldig bevonden aan moord op z’n ex-vriendin Sharon Gruwez (22). “Hij heeft 52 seconden gehad om dit gruwelijk drama te voorkomen”, stelde de procureur-generaal. De verdediging vroeg om een mildere straf. “Davy is veranderd.”

  1. ASSISEN. Waar is geheugenkaart uit dashcam van beschuldigde? “Intensief speurwerk van politie en groendienst leverden niets op”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Waar is geheugen­kaart uit dashcam van beschuldig­de? “Intensief speurwerk van politie en groen­dienst leverden niets op”

    Groot mysterie in het onderzoek naar de dodelijke crash van Sharon Gruwez (22) blijft de onvindbaarheid van de geheugenkaart uit de dashcam van Davy Kesteman (32). Werd die door diens moeder uit het wrak gehaald of raakte hij verloren bij de crash? “Het is alleszins mogelijk om dat kaartje te verwijderen”, stelde de verkeersdeskundige maandag in het Brugse assisenhof. De voorzitter gaf hem de opdracht om restanten van het toestel te onderzoeken, net als bewakingsbeelden waarop plots wél een remlicht van de BMW 316 te zien zou zijn.