Iconisch boek ‘De wereld van Sofie’ krijgt na 26 jaar nieuwe tekst

Zowat elk kind heeft het gelezen tijdens zijn jeugd, maar ‘De Wereld van Sofie’ ziet er in zijn nieuwste uitgave iets anders uit.

mige

Aan de originele tekst van Jostein Gaarder is niets veranderd, wel nieuw is het nawoord van Eddy Strauven, stichter van het filosofiehuis ‘Het zoekend hert’. Het nawoord telt slechts 4 pagina’s maar geeft wel een vernieuwende kijk op het boek. “De roman is een vaste waarde in boekenland. Elk jaar opnieuw lezen duizenden tieners ‘De wereld van Sofie’, maar het boek blijft altijd onder de radar. Met deze nabeschouwing willen we de lezer een extra meerwaarde bieden”, vertellen ze bij de Uitgeverij Houtekiet.

“Ik moet een jaar of veertien geweest zijn toen ik ‘De wereld van Sofie’ las. Bij aanvang van mijn lectuur wist ik met moeite wat het verschil was tussen filosofie en psychologie. Na 100 bladzijden van verwondering, verbazing en enthousiasme, koesterde ik al de stille droom om filosoof te worden. En ik vroeg me af of ik ooit van filosofie mijn broodwinning zou kunnen maken. Van dat alles zou nooit sprake geweest zijn als ik niet toevallig De wereld van Sofie in mijn handen had gekregen. Zoveel impact kan een boek dus hebben op een mensenleven”, vertelt Thomas Decreus, dokter in de wijsbegeerte, auteur en coördinator van DeWereldMorgen.

‘De Wereld van Sofie’ is een roman die handelt rondom de geschiedenis van de filosofie. In het boek beleven twee ondernemende tienermeisjes en een geheimzinnige leermeester een wervelende speurtocht die tot antwoorden leidt op vele vragen, maar telkens duiken nieuwe raadsels op. Zo schept Jostein Gaarder een speels en toch indringend beeld van mens en wereld, van de eerste Griekse filosofen tot de filosofie van onze tijd.

De wereld van Sofie is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089241702. Prijs € 19,99 . Verschijnt ook als e-book ISBN 9789089241160. Prijs € 11,99. De nieuwe versie is vanaf maandag 20 maart 2017 verkrijgbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer