ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis

Boezinge/Vleteren/Poperinge/BruggeDavy Kesteman (32) heeft in het Brugse assisenhof 23 jaar opsluiting gekregen voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. “We krijgen Sharon nooit meer terug, maar dit is wel een last die van onze schouders valt”, reageert de vader van het slachtoffer. Het hof wees de onmiddellijke aanhouding van de beschuldigde wel af, waardoor hij niet meteen naar de gevangenis moet.

  1. ASSISEN. Advocaat van Davy (32) bikkelhard voor onderzoeksrechter: “Sorry, maar dan zou u beter iets anders gaan doen”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Advocaat van Davy (32) bikkelhard voor onderzoeks­rech­ter: “Sorry, maar dan zou u beter iets anders gaan doen”

    De Ieperse onderzoeksrechter Kristof Vulsteke startte vier dagen na haar overlijden een onderzoek naar de dodelijke crash waarin Sharon Gruwez (22) het leven liet. Een klacht met burgerlijke partijstelling van de nabestaanden lag aan de basis daarvan. “Hij is een psychopaat die z’n vriendin niet kan afstaan”, klonk het over Davy Kesteman (32). Diens advocaten haalden maandagnamiddag bijzonder hard uit naar de onderzoeksrechter. En naar de familie van Sharon.
  2. ASSISEN. Procureur-generaal vraagt 25 jaar opsluiting voor Davy Kesteman (32): “Hij is geen Dutroux, dus ik wil hem niet levenslang in de gevangenis”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Procureur-generaal vraagt 25 jaar opsluiting voor Davy Kesteman (32): “Hij is geen Dutroux, dus ik wil hem niet levenslang in de gevangenis”

    Openbaar aanklager Serge Malefason heeft in het Brugse assisenhof 25 jaar opsluiting gevraagd voor Davy Kesteman (32). De Poperingenaar werd eerder op de dag schuldig bevonden aan moord op z’n ex-vriendin Sharon Gruwez (22). “Hij heeft 52 seconden gehad om dit gruwelijk drama te voorkomen”, stelde de procureur-generaal. De verdediging vroeg om een mildere straf. “Davy is veranderd.”