via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Eerste film(opnames) in de ruimte ingeblikt: Russische actrice veilig geland op aarde

FILMDe Russische actrice en regisseur die twaalf dagen aan boord van het International Space Station (ISS) verbleven om de eerste film in de ruimte op te nemen, zijn veilig en wel op aarde geland. Het Sojoez-ruimtevaartuig MS-18 met aan boord actrice Joelia Peresild, regisseur Klim Sjipenko en kosmonaut Oleg Novitski landde volgens plan om 4.36 uur in de steppe van Kazachstan. Wanneer de film in de zalen komt, is nog onduidelijk. 

5 reacties

  • eric debanne

    3 jaar geleden
    Miljarden weggoeien voor zulke dingen ! Zouden beter voor onze aarde oplossingen zoeken en ecologisch iets op potten te zetten ...!
  • jos kakker

    3 jaar geleden
    Als de scenes nooit langer zijn dan 10 seconden hadden ze het ook in een vliegtuig kunnen doen. Maar soms moeten er vooruitstrevende dingen gedaan worden en ook als 'eerste'. De Amerikanen (tom cruise?) had al plannen om het te doen. De strijd blijft doorgaan tussen USA/USSR. :)
  • Patt Mahieu

    3 jaar geleden
    @ Emmanuel Veraart : Het ISS is reeds een goeie 21 jaar actief. Op 12 dagen zal het nu ook niet komen. Sowieso doen de astronauten elke dag hun verplichte metingen, ook al zitten er 2 mensen extra. Daar zal ook wel een prijskaartje aan vastgezeten hebben, of in ieder geval bepaalde overeenkomsten in het belang van het ISS.
  • Emmanuel Veraart

    3 jaar geleden
    Ik dacht dat het ISS ruimtestation diende voor wetenschappelijk onderzoek dat O zo belangrijk was voor ons op aarde.
  • Tom De Ketelaere

    3 jaar geleden
    Ecologische scène