Vrouw uit Ieper aangehouden voor moordpoging na aanval op buurvrouw van haar broer in Kortrijk

De vrouw (30) uit Ieper die ervan wordt verdacht de buurvrouw (65) van haar broer (25) in Kortrijk te hebben aangevallen bij een burenruzie, is aangehouden voor moordpoging. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. Haar broer was eerder al aangehouden op verdenking van schuldig verzuim. Twee andere verdachten zijn vrij onder voorwaarden.

De feiten vonden plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag in de buurt achter het station in Kortrijk. Bij een burenruzie in een flatgebouw tussen een man van 25 en een vrouw van 65 raakte die laatste zwaargewond. Zes mensen die in het appartement van de man van 25 aanwezig waren, werden gearresteerd.

Al snel bleek dat de zus van de man van 25, een vrouw van 30 uit Ieper, de buurvrouw van 65 had aangevallen. Zij is vandaag door de onderzoeksrechter aangehouden voor moordpoging. Haar broer was eerder vandaag al aangehouden voor schuldig verzuim.

Twee andere verdachten, een man van 18 uit Wevelgem en een vrouw van 21 uit Kortrijk, zijn vrijgelaten onder voorwaarden. Nog eens twee andere mensen die in het appartement aanwezig waren, zijn enkel als getuigen ondervraagd en mochten nadien beschikken.

De toestand van de vrouw van 65 is nog altijd kritiek.

Meest gelezen