Dexters schermt de bal af voor Bamps. © Tom Palmaers

Plus ArtikelVeldwezelt 2 Riemst2 Vierde provinciale A

Riemst-doelman Baeten pakt penalty én punt in topper tegen Veldwezelt

De topper in 4A tussen Veldwezelt en Riemst is zaterdagavond op een 2-2-gelijkspel geëindigd. De bezoekers maakten tweemaal een achterstand ongedaan, doelman ‘Benji’ Baeten redde een strafschop van Jasper Geurts.

Nico Meens

Mike Martens (net naast) was zelfs dichtbij de 2-0, maar op het halfuur kwam Riemst toch langszij. Daenen devieerde een schot van Max Dassen in eigen doel: 1-1. Eén minuut later legde ref Ras de bal op de stip voor handspel. Jasper Geurts zette de penalty om: 2-1. Riemst kwam snel weer op gelijke hoogte: Max Dassen draaide zich mooi vrij en knalde het leer in de rechterhoek: 2-2.

Na de rust kreeg de thuisploeg nog enkele kansen via Martens, Geurts en Duysens, maar keeper Baeten stond paraat. Hij hield de 2-2-eindstand op het bord door zes minuten vóór tijd een strafschop van Geurts te redden. “Ik ben net lang genoeg blijven staan en wist wat Geurts ging doen”, legde Baeten uit. “Maar we hebben dit punt als team gepakt.”“We zijn het eerste team dat erin geslaagd is om bij de leider tweemaal te scoren en een punt te pakken”, reageerde ploegmaat Maarten Gielen. “We zijn beloond voor het getoonde karakter.” Speler-trainer Koen Hustinx van Veldwezelt was toch een beetje ontgoocheld met het gelijkspel. “Vóór rust hebben we als team te weinig gebracht. Riemst kwam voor een puntje en speelde op karakter, maar dat is hun volste recht. Die strafschop had het keerpunt kunnen zijn.”

RIEMST: Baeten, S. Hendriks, L. Daniels, K. Konings, J. Cilissen, M. Dassen (74’ Marting), M. Gielen, Vandermaesen, D. Fontaine, Bamps, S. Coninx (77’ Simenon).

DOELPUNTEN: 13’ J. Geurts 1-0, 27’ Daenen (own) 1-1, 28’ J. Geurts (strafschop) 2-1, 32’ Dassen 2-2. STRAFSCHOP: 28’ J. Geurts (omgezet), 84’ J. Geurts (gemist).

GELE KAARTEN: Duysens, Dexters, Baeten, Hendriks, Cilissen, Dassen, Bamps, Vandermaesen.SCHEIDSRECHTER: Ras. TOESCHOWERS: 540. (nm)

FC VELDWEZELT: M. Silkens, M. Brouns, M. Martens (87’ T. Janssen), J. Daenen, J. Geurts, T. Paulissen (71’ J. Kleynen), D. Haesen, D. Duijsens, M. Swennen, Hustinx, S. Dexters.

RIEMST: Benjamin Baeten, S. Hendriks, L. Daniels, K. Konings, J. Cilissen, M. Dassen (74’ Marting), M. Gielen, Vandermaesen, D. Fontaine, Bamps, S. Coninx (77’ Simenon).

DOELPUNTEN: 13’ J. Geurts 1-0, 27’ owngoal Daenen (schot Dassen) 1-1, 28’ J. Geurts (strafschop) 2-1, 32’ Dassen 2-2.

STRAFSCHOP: 28’ J. Geurts (omgezet), 84’ J. Geurts (gemist keeper, Baeten stopt).