Eleven Sports/VTM Nieuws
Volledig scherm
© Eleven Sports/VTM Nieuws

“Menselijke fout” lag aan basis van lang oponthoud door 3D-lijn op Sclessin

Jupiler Pro LeagueDe veelbesproken 3D-lijntechnologie maakt dit weekend haar intrede in de Jupiler Pro League. Gisterenavond liep het al een eerste keer fout, want de wedstrijd tussen Standard en OHL lag maar liefst zeven minuten stil om een buitenspelfase te beoordelen. Stephanie Forde van het Referee Department legt uit waarom. “Het proces moest opnieuw opgestart worden door een fout in de beginfase.”

14 reacties

  • Ferdinand Drees

    3 jaar geleden
    Als je de foto goed bekijkt is het geen buitenspel. De hand van de verdediger zat voorbij de lijn, of was de bal al te ver, of nog niet vertrokken? Dank zij de Var hebben enkele mensen een job. Bekwaam of niet, wie ligt daar wakker van.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er is die schouder. Maar er is ook nog die knie van die witte verdediger. Denk niet dat je hier met zekerheid kan uit opmaken of het buitenspel is. En inderdaad. Wanneer vertrekt die voorzet. Als bij de assist de grote teen tegen de bal komt. Of als hij al een halve meter verder is. Zoden beter die regel al gedeeltelijk afschaffen. Enkel nog vanaf de 16 mogelijk buitenspel. Daar heb je trouwens al een lijn op het veld. Dat zou het spel ook wat open trekken en voor aantrekkelijker voetbal zorgen.
  • john Roderigas

    3 jaar geleden
    en ze waren toch och O zo goed opgeleid, en de eerste maal loopt het rees fout. wanneer gaan ze er goede voor gebruiken in plaats van vriendjes.
  • Marcel Caers

    3 jaar geleden
    En nog maar een lijn trekken maar je ziet NIET wanneer de bal vertrekt dan pas kan je oordelen dit is wel de begin regel van het voetbal
  • Danny Casseau

    3 jaar geleden
    Geen menselijke fout onbekwaamheid die eraan zitten er was na de tweede film te zien als de bal vertrek dat er buitenspel was daar had je heen 3 d lijn voor nodig weg met die var brengt meer problemen en veel geld voor de clubs