©  EPA-EFE

Veelbelovend: Mathias Vosté moet in testrace alleen wereldkampioen laten voorgaan op 1.500m

Schaatser Mathias Vosté is tijdens internationale testwedstrijden in het Duitse Inzell op de 1.500 meter als tweede geëindigd. Met zijn beste seizoentijd (1:45.56) moest Vosté alleen de Nederlandse wereldkampioen Thomas Krol (1:45.25)  laten voorgaan.

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

Vosté benaderde zijn persoonlijk record tot op 26 honderdsten van een seconde en versloeg onder meer de alllround wereldkampioen Patrick Roest, die in 1:46.11 derde werd. Stien Vanhouttte scherpte op deze afstand met 2:03.30 haar beste tijd aan. Daar zegevierde de Nederlandse Antoinette de Jong (1:55.43). 

Doordat hij het vorig seizoen met een liesblessure voortijdig beëindigde, start Vosté ook nu nog enigszins voorzichtig. Op de eerste 300 meter was  hij zelfs een seconde langzamer dan Krol. Maar op de drie volgende ronden maakte hij veel goed op de Nederlander. Vosté reed zijn 1.500 meter tegen een andere Nederlander, Marcel Bosker. Liefst 54 schaatsers verschenen aan de start. 

Vanhoutte, die Inzell inmiddels als haar thuisbaan mag beschouwen en zegt dat ze  “intensiever” is gaan schaatsen, knabbelde negen tiende van haar beste tijd af. Vanhoutte had het weekend geopend met 37.88 op de 500 meter, net als de 1.500 meter goed voor een de achtste positie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer